Grønt lys for Tesla Gigafactory 3

Får hjelp av kinesiske myndigheter til å ferdigstille fabrikk.

I januar begynte Tesla å bygge Gigafactory 3, selskapets tredje bilfabrikk, i Shanghai, Kina. Nå melder BBC at de Tesla har fått de nødvendige tillatelsene fra kinesiske myndigheter til å begynne produksjonen, så fort fabrikken faktisk er klar.

Det gjenstår imidlertid fortsatt litt arbeid. Det enorme bygget med en to milliarder dollar-prislapp består av flere «faser», hvor «Fase 1» nå er klar. Dette er delen av bygget hvor de forskjellige bildelene samles og bygges til ferdige biler. Neste steg er fase 2, som er delen hvor de skal produsere batterier og motorer.

BBC skriver at fabrikken kan stå klar innen noen uker. Arbeidet pågår døgnet rundt og planen skal være å bygge minst 1000 Tesla Model 3 hver uke innen kort tid.

Her kan du se en dronevideo av det enorme bygget:

Enormt marked

Kina er verdens største bilmarked, og Teslas fabrikk vil være den første bilfabrikken i landet som er heleid av en utenlandsk aktør. De lokale myndighetene skal ha bidratt til å få opp fabrikken på rekordfart. De kinesiske myndighetene har også fritatt Teslas biler fra 10 prosent skatt på bilene deres.

Tesla og Elon Musk har vært kraftige motstandere av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina. Ved å bygge en egen bilfabrikk i Kina vil de også komme unna en importavgift de har hatt på bilene de har solgt til kinesiske kjøpere, som er varslet å øke i tiden som kommer.

Tesla selger godt i Norge: September ble nok en knallmåned for Tesla

annonse