Til hovedinnhold

Apple eskalerer kampen mot Epic

Kan få «katastrofale følger», ifølge spillselskapet.

Fortnite.

Forrige uke fjernet Apple Fortnite fra App Store, etter at spillutvikleren Epic oppdaterte spillet med en betalingsløsning som brøt med Apples vilkår.

Google bestemte seg for å gjøre det samme, og Epic saksøkte raskt begge to.

Nå har Apple eskalert situasjonen ytterligere. Via en Twitter-melding skriver selskapet at Apple nå truer med å kutte tilgangen deres til alle iOS- og Mac-utviklerverktøy.

Enorme konsekvenser

Ved å fryse Epic og alle deres utviklere ut av Apples utviklerprogram, vil det kunne få store konsekvenser for Epics andre spill og tjenester også. Uten dette vil nemlig ikke Epic ha mulighet til å verifisere Mac-apper. Dette er en prosess som Apple krever for at programmer skal få kjøre på nyere versjoner av MacOS, selv om de blir distribuert utenfor App Store.

Apple har gitt Epic to uker på seg å reversere endringen de gjorde i Fortnite, før de nye restriksjonene blir iverksatt.

Epic har søkt om et foreløpig forføyning mot Apple, og ber retten stoppe Apple fra å kutte dem helt ut. Epic sier avgjørelsen vil få katastrofale følger for dem, ikke minst fordi dette vil blokkere deres Unreal Engine – trolig verdens mest populære grafikkmotor – fra å bli oppdatert og videreutviklet.

Ingen nåde fra Apple

Apple sier i en uttalelse, sendt til The Verge, at Epic kan skylde seg selv:

– App Store er designet for å være et trygt og pålitelig sted for brukere og en god forretningsmulighet for alle utviklere. Epic har vært en av de mest suksessrike utviklerne på App Store, og vokst til en virksomhet på flere milliarder dollar som når millioner av iOS-kunder over hele verden. Vi vil veldig gjerne beholde selskapet som en del av «Apple Developer Program» og ha appene deres i App Store. Problemet Epic har skapt for seg selv, er et problem som lett kan løses hvis de oppdaterer appen deres til å overholde retningslinjene igjen, som de gikk med på og som gjelder for alle utviklere. Vi vil ikke gjøre et unntak for Epic fordi vi ikke tror det er riktig å legge forretningsinteressene foran retningslinjene som beskytter kundene våre.

Forsøker å finne allierte

Ifølge nettstedet The Information jobber Epic med å finne allierte i kampen mot det de mener er urettferdig behandling fra Apple. Dette skal de ha begynt med allerede før de oppdaterte Fortnite med den beryktede oppdateringen, og jobbes aktivt med fortsatt, ifølge nettstedet.

Blant selskapene de skal ha hatt en god dialog med er Spotify. De skal ennå ikke ha blitt med i en formell allianse, men har offentlig rost Epic for kampen de fører mot Apple.

annonse