Til hovedinnhold

Porsche Taycan blir forsinket

Kompleks produksjon gir utsettelse, melder produsenten.

Porsche Taycan blir et par måneder forsinket.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

I en e-post til kundene melder bilfabrikanten at leveransedatoen er forsinket «som resultat av den enorme kompleksiteten rundt produksjonen av Taycan».

– Produksjonstidspunkt for din bil vil bli kommunisert gjennom din selger så snart dette er klart, skriver Porsche i meldingen.

Åtte til ti uker

Leveransene skulle egentlig starte opp i januar. Ifølge Porsche vil forsinkelsen være på åtte til ti uker.

– Vi beklager på det sterkeste og garanterer at vi gjør alt vi kan for å kunne levere din Porsche Taycan så snart som mulig, skriver bilprodusenten i meldingen til sine kunder.

Pressekontakt Maren Helgestuen hos Porsche Norge bekrefter forsinkelsen.

– Det er riktig at produksjonen ikke er helt oppe på rett nivå ennå, og det vil medføre 8–10 uker lengre leveringstid. Dette gjelder alle markeder. Norske kunder vil få beskjed fra sin salgsrepresentant når nytt produksjonstidspunkt er klart, skriver hun i en SMS.

Førermiljøet i Taycan – med den ekstra passasjerskjermen som er et tilvalg.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Millionbil

Porsche Taycan er foreløpig lansert i tre varianter. De to toppmodellene Turbo og Turbo S kommer først, og deretter den rimeligere Taycan 4S.

Turbo S har en startpris på like over 1,6 millioner kroner, mens 4S starter på 899.000 kroner.

Toppmodellen gjør 0–100 kilometer i timen på 2,8 sekunder i boost-modus, og toppfarten er på 250 kilometer i timen. Den noe mer edruelige 4S-varianten må nøye seg med 0–100 på 4,0 sekunder.

annonse