Til hovedinnhold

I en uke koster det 1 krone i minuttet for å kjøre Bolt

Fjerner oppstartsprisen også, i en kampanje for å få større fotfeste.

Slike sykler vil det koste 1 krone i minuttet å bruke.
Bolt

Det er mange ulike tilbydere av elektriske utleiesparkesykler i hovedstaden, og én av de nyeste er Bolt. Selskapet har hatt sykler her siden 12. juni, og har som ambisjon å tilby de billigste elsparkesyklene på markedet.

I en pressemelding annonserer selskapet en endring som gir dem denne førsteplassen med god margin – i alle fall i én uke.

Mellom 19. og 26. juni fjerner nemlig Bolt oppstartskostnaden på 5 kroner for å leie sparkesykkel helt, og senker prisen per minutt ned fra 2,5 kroner til 1 krone per minutt. De fleste av konkurrentene tar 10 kroner i oppstartsavgift og krever mellom 2,50 og 4 kroner i minuttet.

For en timinutters tur må du dermed ut med ti kroner hos Bolt den kommende uken, mens Tier - som er den billigste av konkurrentene, skal ha 35 kroner. Vanligvis ville denne turen ha kostet 30 kroner hos Bolt.

Målet er etter sigende «...å få enda flere til å velge elektriske sparkesykler fremfor motoriserte fremkomstmidler», ifølge regionsjef for Bolt i Nord-Europa, Nils Wijkmark. En annen motiverende faktor er nok selvsagt å flere brukere over på Bolts egen platform, ettersom de kommer senere inn i et etablert marked.

Ikke permanent

Som nevnt over er dette altså utelukkende en kampanje, som kun varer i én uke fra og med i dag, 19. juni.

Dette skal ifølge selskapet selv være mulig på grunn av driftseffektivitet, blant annet ved bruk av en annen type sparkesykkel med mer modulære deler og bedre levetid.

Da vi først fikk høre om at Bolt, rundt en uke før de lanserte i Oslo, var for øvrig beskjeden at de ikke skulle ha noen oppstartsavgift i det hele tatt. Ved lansering var denne imidlertid satt til fem kroner.

Foreløpig er Bolt kun tilgjengelig i hovedstaden.

annonse