Til hovedinnhold

Facebook kjøpte app for over 100 milliarder kroner

Koster 16 ganger mer enn Instagram.

Facebook har akkurat inngått en avtale om å kjøpe den populære meldingsapplikasjonen WhatsApp for hele 16 milliarder dollar, omtrent 97 milliarder kroner, fordelt i både kontanter og aksjer. I tillegg slenger de på ytterligere tre milliarder dollar i aksjer til de ansatte i WhatsApp.

Akkurat som da Facebook kjøpte Instagram for én milliard i 2012, vil WhatsApp fortsette å fungere på akkurat samme måte som den gjorde før. Ifølge en Facebook-pressemelding vil imidlertid oppkjøpet spre Facebooks tilkobling og spredning over hele verden.

Send meldinger til hvem som helst

Hvis du aldri har brukt WhatsApp så er det en applikasjon som er tilgjengelig på både iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry og til og med Symbian. Appen lar deg sende meldinger, bilder og annen info til hverandre, til en brøkdel av den vanlige SMS- og MMS-prisen.

Den bruker datatrafikk i stedet for mobiltrafikk, og i motsetning til for eksempel Apples iMessage kan brukere sende billige meldinger til hverandre på tvers av plattformer.

Populær app

Facebook skal ha blitt interessert i WhatsApp da de så den enorme veksten de har hatt siden oppstarten. WhatsApp hadde over 400 millioner brukere på bare fire år, og hver eneste måned har de over 450 millioner brukere, hvorav 70 prosent bruker appen hver eneste dag.

I en pressemelding skriver Mark Zuckerberg at han har stor tro på veksten til WhatsApp:

— WhatsApp er på vei til å koble sammen én milliard mennesker. En tjeneste som når en slik milepæl er ekstremt verdifull.

Facebook har eksistert i ti år:
Her viser han nettsiden som endret en hel verden »

(Kilde: The Verge)

Mer om
annonse