Nyhet

Samsungs ekstremskjerm er først ut med «HDR-godkjenning»

Nylig meldte vi at den store standardiseringsorganisasjonen Video Electronics Standards Association (VESA) lanserte en ny HDR-sertifisering kalt DisplayHDR i et forsøk på å sette forbrukere i stand til å ta informerte valg når det gjelder HDR. Nå er den første skjermen med DisplayHDR-godkjennelse allerede kunngjort.

Hos Samsung kan man nemlig lese at deres enorme spillskjerm CHG90 blir den første som kan skryte på seg den nye sertifiseringen.

Heftig spillskjerm

Bilde: Samsung

Det er den enorme skjermen CHG90 tildeles DisplayHDR 600-sertifiseringen, som betyr at skjermen befinner seg i midtre segmentet. Som man kan se i spesifikasjonene til den nye sertifiseringen innebærer dette at skjermen opererer med en maks lysstyrke på 600 nits og en gjennomsnittlige lysstyrke på 350 nits.

I tillegg leverer skjermen et kontrastforhold på 3000:1, samt 10-bits farger med 99 prosent av sRGB/BT.709-fargerommet og 90 prosent av DCI-P3-fargerommet.

CHG90 ble i vår test beskrevet som den villeste spillskjermen vi noensinne har testet. Skjermen er en monstrøs sak på saftige 49 tommer som byr på et superbredt og uvanlig 32:9-format og en oppløsning på 3840 x 1080 piksler. Den kommer med både AMD FreeSync-teknologi, en oppdateringsfrekvens på 144 Hz og en ganske stiv prislapp på rundt 11 500 kroner i dag.

DisplayHDR er en åpen sertifisering og det foreløpig seneste forsøket på å rydde opp i virvarret av forskjellige HDR-benevnelser. Fra før har vi de to hovedstandardene HDR10 og Dolby Vision, og Samsung har også lansert sin egen standard kalt HDR10 Plus.

Et lass nytt HDR-innhold er nå på vei til Amazons strømmetjeneste »

Les også
Samsung har en ny superbred verstingskjerm på vei
Les også
Dells gigantiske monitor er som to skjermer har smeltet sammen
Les også
Vesa synes det er for mange HDR-standarder – lager enda en for å få slutt på forvirringen
Les også
Samsung CHG90: Den villeste skjermen vi noen gang har testet
Les også
49 tommer og 32:9-forhold: Dette er Samsungs nye versting-skjerm
annonse