Tek.no

Nyhet

Motorola fornyer billigserien vi digger

Dette er den nye Moto G7-serien, med Moto G7 Plus i front.

Motorola
8 Feb 2019 15:44

Moto G-serien har vært den jevneste rimelige mobilserien du har kunnet kjøpe de siste årene. Og selv om det har kommet og til dels gått andre gode budsjettmobiler på markedet, har Moto G-telefonene holdt seg stabilt helt i toppen blant de rimeligste i våre tester.

Nå er den nye Moto G7-serien sluppet, og denne gangen skrur Motorola opp spesifikasjonene kraftig. Samtidig legger de til en fjerde modell i utvalget, mot de tre vi vanligvis ser. Prisene strekker seg fra 1500 til 3000 kroner - vi snakker altså fortsatt om telefoner som okkuperer den nedre tredelen av prisstigen.

Nytt for Moto G7 Plus er langt mindre rammer rundt skjermen, og en forsiktig oppdatert design. Batteriet har dessverre blitt bittelitt mindre enn i forrige generasjon, men forskjellen fra 3200 til 3000 mAh burde ikke være voldsomt stor.

Har den bedre skjerm enn i fjor?

Rent fysisk har telefonen blitt større, mens skjermen har blitt mindre. Der forrige generasjon bare hadde halvtykke rammer over og under skjermen, og var en av få telefoner uten busslomme øverst i skjermen, har denne generasjonen fått et lite kamerasøkk ned i skjermen fra toppen av telefonen. Løsningen er lik den vi har sett på OnePlus 6T.

Skjermen er forøvrig også ett av de viktigste punktene vi vil vurdere når G7 Plus kommer til test.

En forsiktig oppdatert design på baksiden og langt smalere rammer på forsiden er blant nyhetene i G7 Plus.
Motorola

Det har vokst frem et utvalg rimelige og gode mobiler rundt Motos serie. Vi tenker spesielt på Nokias rimelige Android One-telefoner og på Xiaomis Mi A2. Her er det mye snadder å velge i, og summa summarum har Motos meget gode G6-generasjon slitt litt med å holde disse to aktørene unna i våre tester. Det til tross for at avstanden til toppen har vært knøttliten.

Kameraet i den mest påkostete G7-en har fått optisk stabilisering. Dermed burde det fungere en del bedre i mørke omgivelser.
Motorola

Hovedårsaken til det er at fjorårets skjerm var ørlite grann blassere enn den du fikk hos konkurrentene. Ser vi for eksempel til Techradar.com, virker det lovende i denne avdelingen, men vi avventer selvsagt dommen til vi får titte på telefonen selv.

Den andre viktige nyheten i G7 Plus er at kameraet endelig har fått optisk stabilisering. Det kan gi enda bedre bilder i skumring og innendørs. Det skal også ha kommet til kamerafunksjoner basert på kunstig intelligens, der kameraet hjelper deg å velge det beste utsnittet eller å treffe når motivet ditt smiler.

Til tross for at Motorola har vært blant de beste i klassen på å tilby en rask og enkel Android-opplevelse har de fortsatt ikke gått for en ren Android One-variant. Det betyr at oppdateringer fortsatt kan ta noe tid å få.

Hele fire nye Moto G7-er

I tillegg til Plus-varianten kommer det tre andre utgaver av Moto G7:

  • Moto G7
  • Moto G7 Power
  • Moto G7 Play

Alle de tre rimeligste variantene deler samme type Snapdragon 632-posessor, så dermed burde det ikke være særlig forskjell i ytelse mellom de tre, mens den dyreste varianten ligger ett hakk over i prosessorvalg.

Play-varianten er den billigste, og stiller med 5,7 tommer stor skjerm. De to midterste har samme 6,2-tommmers skjermstørrelse som Plus-modellen, men altså med svakere prosessor. Power-utgaven har som navnet antyder et enormt batteri på 5000 mAh.

Alle sammen har hurtiglading.

Fjerner irritasjonsmoment

I år har ett av denne mobilseriens få irritasjonsmoment forsvunnet. Tidligere har Moto G-telefonene hatt fingerleser under skjermen. Den har fungert godt, men den har også vært søkklastet i funksjoner. I Moto G6-testen talte vi opp de ulike måtene du kunne bruke fingerleseren:

  1. Låse opp telefonen
  2. Sveip mot venstre: tilbake
  3. Sveip mot høyre: appveksler
  4. Kort trykk: hjem
  5. Holde inne litt: Google Assistant
  6. Holde inne lenge: låse telefonen igjen

Valget sto mellom å ha snarveistaster på skjermen eller å aktivere alle disse funksjonene for fingerleseren.

Nå er hele fingerleseren flyttet til baksiden av telefonen.

Det gjør den mindre tilgjengelig i noen situasjoner, men samtidig har Moto G7 fått Android 9 og sveipenavigasjon i stedet. Dermed slipper vi å velge mellom tilgang på hele skjermflaten og enkel og kjapp navigasjon av menyene.

annonse

Les også

Loading