Tek.no

Nyhet

AMD-kort får automatisk overklokking og spillstreaming til mobil

Med AMDs nye Adrenalin-programvare.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
14 Des 2018 06:00

AMD lanserer i dag sin nye programvarepakke Radeon Software Adrenalin 2019 Edition, og med det en rekke nye funksjoner.

AMD hevder selv at den nye driverpakken øker ytelsen til selskapets grafikkort med opptil 15 prosent, sammenliknet med fjorårets Adrenalin-versjon.

Mer hjelp å få

Tre nye digitale rådgivere skal sørge for at du får mest mulig ut av PC-en din. «Settings Advisor» scanner først og fremst systemet ditt og hjelper deg med å velge de beste innstillingene, både i og utenfor spill. Den kan for eksempel foreslå å aktivere FreeSync eller HDR om du har en kompatibel skjerm.

Om ikke spillene dine yter som forventet, kan du kjøre en ny «Game Advisor» i bakgrunnen, og så vil den analysere bildefrekvenser og liknende og foreslå endringer i etterkant. I motsetning til Nvidias liknende funksjon vil altså AMD-varianten måle ytelsen direkte i spill, ikke bare basere seg på hvilken maskinvare du har.

Sist lanseres også en egen «Upgrade Advisor» som sammenlikner maskinvaren du har installert med de anbefalte spesifikasjonene for spillene du har installert. Hvis den merker at du har en maskin som er for svak til å spille spillene du har, vil den foreslå oppgraderinger på for eksempel prosessor og grafikkort – selvfølgelig til nye AMD-produkter.

Game Advisor analyserer bildeflyten i spillene dine for å gi deg råd om hvilke innstillinger du eventuelt bør endre på.
AMD

Automatisk overklokking

I tillegg til nye funksjoner, kommer også nye drivere med ytelsesforbedringer i mange spill.
AMD

Overklokkingsprogrammet Wattman oppdateres med nye funksjoner for autooverklokking av grafikkortet ditt. Nå kan du velge å autooverklokke både klokke- og minnehastighet, og i tillegg «undervolte» grafikkortet, skulle du ønske det.

Å redusere spenningen til kortet vil nemlig kunne senke strømforbruk og varmeutvikling, uten nødvendigvis å redusere ytelsen.

Overklokkingen programmet gjør vil nok ikke være like kraftig som det du kan oppnå selv, men om du ikke ønsker å fikle med alskens innstillinger kan funksjonen garantert gi deg en liten ytelsesboost.

Avanserte brukere får på sin side tilgang til funksjoner i Wattman som tidligere har vært låst, som viftekurver, strømstyringsnivåer og liknende. Wattman-innstillingene blir dessuten tilgjengelig i AMDs Link-app til mobilen, så du i teorien kan endre innstillingene på direkten mens du sitter og spiller.

Wattman-programvaren får nye funksjoner for automatisk overklokking.
AMD

Sparer strøm med Chill

AMD hevder også at deres Radeon Chill-funksjon er blitt opptil 20 prosent mer effektiv enn tidligere. Denne sørger for å redusere klokkefrekvenser og dermed strømforbruk mens du spiller, basert på bevegelsene dine i spillet.

Det gir både lavere varmeutvikling og strømforbruk, som spesielt kan være viktig om du spiller på en bærbar uten strømkabelen tilkoblet.

På et Vega 64-kort hevder AMD for eksempel å kunne spare 40 prosent av strømforbruket i Playerunknown's Battlegrounds, mot 16 prosent tidligere.

Radeon Chill øker strømsparingen fra forrige versjon, til dels betraktelig i enkelte spill.
AMD

Hjemmestrømming

AMD tar videre opp kampen med Steam og Nvidia på hjemmestrømming av spill, men AMDs variant vil kun strømme fra PC-en til mobiler og nettbrett, i tillegg til VR-hodesett som Oculus Go, Samsung Gear VR og liknende. Det gjøres gjennom AMD Link-appen, som er tilgjengelig til iOS og Android.

AMD hevder deres strømmeløsning kan levere 4K-oppløsning i 60 fps på mobil, og 1440x1440-oppløsning med lav forsinkelse i VR. De hevder sågar at de kan strømme med opptil 44 prosent bedre responsivitet enn «konkurrerende løsninger».

Løsningen støtter dessuten trådløse håndkontrollere, både i VR og på mobil, men du kan også bruke kontrollere på skjermen. AMD Link kan dessuten brukes til å strømme annet innhold enn spill.

AMD Link-appen på mobil får støtte for streaming av spill fra PC.
AMD

Hele listen over forbedringer kan du se hos AMD.

Les også
Avslørte nytt grafikkort: – Blir raskere enn Nvidia RTX 2070
Les også
Slik oppgraderer du slitne spill med god grafikk helt gratis
Les også
AMDs neste toppmodell er Radeon VII
annonse

Les også