Tek.no

Nyhet

Vipps åpner opp for barn

Niklas Plikk, Tek.no
10 Des 2018 11:45

– Dette er den største endringen vi har gjort i Vipps-appen siden vi lanserte for tre år siden, forteller Elisabeth Barrie, ansvarlig for produktutvikling i Vipps, fra en scene på Mesh i Oslo.

I dag åpner nemlig Vipps opp for at barn under 15 år også kan registrere seg som brukere. Det er nøyaktig samme app som den vanlige Vipps-appen, men med en rekke begrensninger for å beskytte de unge brukerne.

Aldersgrensen for appen er dermed helt borte, og det vil være opp til foreldrene om barna deres får lov til å bruke Vipps eller ei.

Appen går i direkte konkurranse med Sparebank1-appen Spink, som også henvender seg til brukere under 15 år.

Må få tillatelse til å kunne sende penger

Når appen er satt opp for første gang vil ikke barnet kunne sende penger – bare be om penger eller motta penger. For å låse opp muligheten til å sende penger er man nødt til å få godkjenning fra begge foreldrene, som begge er nødt til å ha hver sin Vipps-konto.

Ingebjørg Øra og barna Leonard Fageraas (11) og Lila Pauline fageraas (13) har hjulpet til med å teste ut den nye Vipps-appen.
Niklas Plikk, Tek.no

Vi fikk demonstrert den nye appen av Leonard Fageraas (11) og Lila Pauline Fageraas (13), som raskt viser hvordan de kan be om penger fra moren sin.

– Besteforeldrene deres er allerede kjempefornøyde med at de kan sende penger via Vipps nå, i stedet for å styre med kontanter. På bursdagene har det vært jeg som har måttet ta imot pengene, og overføre til kontoene deres etterpå. De forholder seg jo aldri til kontanter, så det blir deilig å slippe det fremover, forteller moren Ingebjørg Øra.

Kan ikke sende meldinger

Slik ser appen ut første gang barnet oppretter en konto.
Vipps

Den største begrensningen fra den vanlige versjonen av Vipps-appen er at det ikke er mulig for barna å sende meldinger. Verken knyttet til en pengetransaksjon eller separat. Dette er gjort for å blant annet forhindre mobbing på en plattform det kan være vanskelig for foreldrene å holde oversikt på.

Begrensningen gjør det imidlertid umulig for barna å skrive i appen hvorfor de ber om penger.

– Det er litt dumt, sier Leonard, som mener det hadde vært enklere hvis de kunne forklart i en melding hvorfor de trenger penger.

Men selv om barna ikke kan skrive meldinger selv, kan de motta meldinger knyttet til transaksjoner fra alle over 15 år. Ifølge Barrie i Vipps har de hørt fra mange brukere i testperioden at meldingsstøtte er noe som er ønsket.

– Dette er noe vi skal se nærmere på, og det kan hende vi for eksempel legger inn støtte slik at i hvert fall familiemedlemmer kan skrive meldinger til hverandre, siden det trolig er i de situasjonene det er størst behov for å forklare seg, sier Barrie.

Tror det kan bli populært i vennegjengen

Lila Pauline, som går på ungdomsskolen, tror det kommer til å bli nyttig å bruke Vipps i vennegjengen sin.

– Hvis jeg og vennene mine er på et kjøpesenter, eller i midttimen på skolen hvor det er butikker i nærheten, er det ganske kjipt hvis man har glemt penger. Da er det fint hvis vi nå bare kan vippse penger til venner. Det tror jeg det er mange på min alder som kommer til å bruke den til, forteller Lila Pauline.

Den nye oppdateringen slippes ut i begrenset omfang i dag, mens det blir full lansering på onsdag. Vipps er lastet ned av over 3 millioner nordmenn.

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading