Til hovedinnhold

Nå skal Wi-Fi bli gratis hos Norwegian, men bare hvis du vil surfe på nettsider

Strømming koster penger.

Norwegian

Flyselskapet Norwegian ønsker å tilby gratis Wi-Fi på interkontinentale flyvninger, og starter nå med å installere utstyr på sine langdistansefly. Det opplyser Norwegian selv i en pressemelding.

I første omgang er det selskapets Boeing 737 MAX-fly og drøye halvparten av selskapets Dreamliner-fly som blir oppgradert, slik at passasjerer mellom Europa og Nord- og Sør-Amerika, samt mellom Europa og Asia, vil kunne være på nett.

Konkurrenten SAS tilbyr også WiFi ombord på sine fly, men der koster nettilgang enten 50 kroner for kortdistansereiser eller 150 kroner for langdistanse. Betaler du for businessbilletter er tilgangen inkludert, eller hvis du har gullmedlemskap i bonusordningen deres.

Surfing er gratis, men strømming vil koste

Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no

Norwegian vil ha to Wi-Fi-pakker for sine nye langdistansepassasjerer i form av en «Basic Option» og en «Premium Option». Sistnevnte skal by på hastigheter som tillater strømming av musikk og video, mens «Basic»-pakka er ment for den som ikke skal noe mer avansert enn å surfe, sende meldinger, e-post og lignende.

Basic vil være gratis, mens Premium-alternativet vil koste 12,95 euro for tre timer. Omtrent det samme som SAS tar for sine reiser, altså.

Sånn sett kan det være greit å laste ned litt musikk og film før turen, hvis du har planer om å ta med deg din egen underholdning.

Hvordan det er mulig?
Guide: Slik virker internett på flyet >>>

(Kilde: Norwegian)

annonse