Tek.no

Nyhet

Nvidia har lansert verdens raskeste grafikkort

Nvidia

Nvidia har akkurat avduket verdens kraftigste grafikkort: Titan RTX. Til forskjell fra RTX 2080 Ti, som ble lansert så sent som i september, er imidlertid nykommeren ikke myntet på spillere, men forskere, utviklere og innholdsprodusenter.

Og gjett om prisen bærer preg av det. Der vi syntes RTX 2080 Ti var dyrt, med en startpris på 11 500 kroner, vil prisen for Titan RTX kunne fremkalle svimmelhet hos noen og enhver: Å skaffe deg et Titan RTX-kort koster nemlig 27 000 kroner.

10 prosent bedre spillytelse

Nvidia

For pengene får du et kort som skal ha omtrent 10 prosent høyere spillytelse enn RTX 2080 Ti. Det sier seg dermed selv at spillere ikke er i hovedfokus her, men som vi har sett ved tidligere Titan-lanseringer, som i 2017 da Titan XP kom på markedet, vil nok en liten håndfull likevel punge ut for å ha det aller beste.

Nvidia

Kortet er basert på den største Turing-brikken som er laget med 12 nm FFN-prosess og har mye til felles med RTX 2080 Ti. Storebroren skiller seg likevel kraftig ut når det kommer til mengden minne, som er mer enn doblet fra 11 GB GDDR6, til vanvittige 24 GB GDDR6.

Til forskjell fra kortene i RTX 20-serien får neppe RTX Titan noen tilpassede modeller fra tredjepartsprodusenter. I stedet vil det få Nvidias nye type referansedesign, også kalt Founders Edition, som heldigvis er ganske mye bedre enn referansedesignet vi kjenner fra GTX 10-serien. Til forskjell fra FE-versjonen av RTX 2080 Ti er imidlertid Titan RTX få et gull-anodisert skall av aluminium.

I tabellen nedenfor kan du sammenligne de tekniske spesifikasjonene.

Titan RTX blir tilgjengelig i løpet av desember.

Bli med på vårt dypdykk:
Dette er nyhetene i RTX 20-seriens Turing-arkitektur »

Les også
RTX 20-serien kan komme til bærbare i januar
Les også
Det beste RTX 2070-kortet: RTX 2070 gir deg fremtidens grafikk, uten å tømme hele sparekontoen
Les også
Det beste RTX 2080-kortet: Dette massive RTX 2080-kortet er overlegent Nvidias eget
Les også
Det beste RTX 2080 Ti-kortet: Oppdatert: Dropp Nvidias og velg dette kortet i stedet
Les også
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk
annonse

Les også