Tek.no

Nyhet

Ny sportsfokusert strømmetjeneste lanseres i Norge

Satser på boksing og MMA.

DAZN
3 Mar 2020 07:41

Streamingtjenesten DAZN (uttales «da zone») lanseres i Norge, med Cinco de Mayo-kampen til den populære meksikanske bokseren Canelo Alvarez 2. mai som den første store begivenheten.

DAZN har til nå vært tilgjengelig i Østerrike, Brasil, Canada, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og USA, men utvider nå til rundt 200 nye land, deriblant Norge.

Boksing først

Tjenesten varsler at boksesport vil stå i fokus den første tiden etter lansering i Norge, men at planen er å utvide med flere sportsgrener etter hvert.

– DAZN har gjort betydelige investeringer i boksing de to siste årene, noe som har lagt grunnlaget for deres globale ekspansjon. Strømmetjenesten har skaffet seg globale rettigheter til mange av verdens største promoteringsselskaper, som blant annet Golden Boy Promotions, Matchroom Boxing USA og GGG Promotions. Boksere som Canelo Alvarez og Gennadiy «GGG» Golovkin vil være en del av en robust årsportefølje med førsteklasses boksere og originale TV-programmer, heter det i en pressemelding.

Knappe 200 kroner i måneden?

Den norske prisen for tjenesten er foreløpig ikke offentliggjort, men i USA koster den 20 dollar i måneden, altså snaue 190 kroner. Et årsabonnement til 99 dollar (ca 920 kroner) finnes også.

I USA er DAZN stort sett fokusert på boksing og MMA, men i Japan har de et bredere utvalg, skriver The Verge, som også skriver at tjenesten konkurrerer med ESPN om å tilby en form for «Netflix for sport».

I Japan tilbyr tjenesten både NFL (amerikansk fotball), MLB (baseball), engelske Premier League og nasjonale kamper i baseball, basketball og fotball – for omtrent samme pris som i USA.

Kampsport er uansett ikke kjent for å være veldig billig. Da MMA-stjernen Conor MacGregor gjorde «comeback» i Las Vegas tidligere i år, krevde Viasat 499 kroner kun for den ene kampen.

Foreløpig kan interesserte notere seg på en mailingliste. Offisielle invitasjoner vil bli sendt ut senere denne måneden, ifølge pressemeldingen.

annonse