Tek.no

Nyhet

Ny Windows gjør mobilen raskere

Einar Eriksen
13 Nov 2007 11:07

Microsoft har skal ifølge deres egne nettsider lansere en ny versjon av grunnsteinen i Windows-mobiler på torsdag, som blant annet skal støtte videokonferanse over IP-telefoni. 

Den nye versjonen har fått navnet Windows Embedded CE 6.0 R2, og skal sørge for bedre sikkerhet og at telefonen oppfører seg raskere.

CE 6.0 R2 skal også støtte minnekort av typen SDHC, altså SD-minnekort med høyere kapasitet enn vanlige SD-kort. I tillegg får operativsystemet støtte for Remote Desktop Protocol som lar deg styre PC-en fra mobilen,  enten du har Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD eller Solaris.

Du finner mer informasjon om hva som er nytt i operativsystemet på Microsofts nettsider.

Windows CE, eller nå kalt Windows Embedded CE, brukes ikke bare i mobiler med Windows Mobile, men også i en rekke GPS-er, telefoner som for eksempel Neonode N2 og andre mobile enheter.

CE 6.0 R2 i ny Windows Mobile?

Nå går det også rykter om en ny versjon av Windows Mobile som har fått kodenavnet Photon. 

Om Photon vil bli basert på den nye CE-versjonen er så langt ikke kjent, men Microsoft har tidligere uttalt at en ny versjon av Windows Mobile "ikke vil komme før i 2008".

En av de viktigste nyhetene som er presentert av ryktene om Photon, er at menyene skal kunne styres via en trykk- eller berøringsfølsom skjerm med tommelen uten å trenge å bruke pekepennen.

(Kilder: Microsoft, MSMobiles, Brighthand)

Les også
Gratis Windows 6 til Palm Treo
Les også
Skreddersy din egen smartmobil
Les også
Neonode N2
annonse