Til hovedinnhold

Tre nye sjakktrekk fra Nokia

Nokia har lansert tre nye mobiler. Felles for alle er at de er utstyrt med fulltastatur og har tungt fokus på meldinger og sosiale tjenester.

C3 - Billig tekstmaskin

Først ut av trekløveret er C3. Dette er en telefon med klassisk utforming, altså ingen skyvemekanismer å spore. Den har et stort tastatur nederst, og minner på den måten litt om en annen av selskapets e-postmaskiner - E72.

Det er dog en viktig ting som skiller dem. Nokias tidligere e-postmobiler har alle vært basert på Symbian S60. C3 er basert på grensesnittet S40, og er dermed ikke en smarttelefon.

Telefonen er utstyrt med trådløst nettverk, men har ellers EDGE som raskeste surfehastighet. På kamerafronten kan den skilte med kamera på 2 megapiksler. Den har dessuten vanlig mini-jack.

I Nokias faktaark står det også at telefonen skal ha hele 20 dagers hviletid og 7 timers taletid. Dermed burde det gå en god stund mellom hver lading, om man ikke bruker telefonen svært mye.

Prismessig antyder Nokia at C3 vil lande på 90 euro før skatter og subsidier. Dermed kan man anta at den vil legge seg på omtrent tusen kroner i utsalg her til lands.

C6 - Rimelig kontormobil

C6 er en trykkskjermtelefon med utskyvbart fulltastatur under skjermen. Skjermen er på 3,2 tommer og har en oppløsning på 640 x 360.

Her finner vi trådløst nett, super-3G og GPS. Dermed vet man til enhver tid hvor man er, og det går kjapt og greit å finne ut alt om stedet man er på med rask nettverkstilkobling.

C6 har mini-jack og micro-USB-tilkobling. 5 megapikslers kamera med LED-blits og autofokus.

Nokia antyder at prisnivået på C6 vil legge seg på omkring 200 euro før avgifter og eventuelle subsidier. Dette skulle bety at den lander i området rundt 2400 kroner på norsk.

E5 - Ny e-postmaskin

Den siste av de tre telefonene likner mye på den første. Her er det dog snakk om en fullblods smarttelefon med S60.

Telefonen kommer med super-3G og trådløst nettverk for kjapp tilgang til nettet der man måtte være. Man finner også GPS-mottaker til bruk med Ovi Maps eller alternative kartprogrammer.

Også her reklamerer Nokia med voldsom hviletid på inntil 29 dager. Telefonen har kamera på 5 megapiksler med autofokus og LED-blits.

Micro-USB og mini-jack er også her tilkoblingsstandardene man har å forholde seg til.

Nokia antyder et prisnivå for E5 på rundt 180 euro. Gatepris på E5 i fjellhøga Norge burde derfor bli i rett i underkant av 2000 kroner.

(Kilde: pressemelding)

Mer om
annonse