Til hovedinnhold

Twitter under angrep

DDOS er et akronym for "Distributed Denial Of Service". Enkelt forklart betyr det at en nett-tjener oversvømmes med så mange datapakker fra så mange ulike steder på nettet at den ikke klarer å håndtere all trafikken eller at nettlinjen inn til tjeneren kveles. Vanligvis skjer angrepet fra zoombie-maskiner som er en del av et botnet.

Angrepet på Twitter startet rundt 15:00 torsdag ettermiddag og i skrivende stund (02:00 fredag) oppleves det fortsatt sporadisk bortfall av tjenesten. Twitter postet at de undersøkte problemet kl 15:43 og litt over en time senere, 16:49, ble det bekreftet at problemene skyldes et angrep.

Også Facebook opplevde problemer som startet omtrent samtidig som problemene hos Twitter. Facebook har også bekreftet at årsaken til problemene var et angrep men opplevde langt færre problemer enn Twitter. Problemene hos Facebook begrenset seg til utfall av enkelte tjenester og ble raskt rettet.

Tidligere denne uken ble enkelte andre tjenester rammet av mindre DDOS-angrep deriblant Gawker Media og nettadresse-forkorteren tr.im, noe som blant annet rammet brukere av Twitter-plugin til Emacs. En eventuell sammenheng mellom disse angrepene og angrepene mot Twitter og Facebook er ikke bekreftet og forblir spekulasjoner.

Enkelte spekulerer i om det er tilfeldig at angrepene skjedde samtidig som den årlige hacker-konferansen Defcon arrangeres. Andre mer troverdige kilder, deriblant sikkerhetsanalytikere hos Lumension hevder at det er en sammenheng mellom angrepet og malwaren med navnet Koobface. Det har seg nemlig slik at angrepet skjedde samtidig med at en ny versjon av Koobface ble oppdaget.

(Kilde: cnet)

annonse