Kamskjell fra Qtek

Qtek vokser seg stadig sterkere, og kommer nå med den første kamskjellstelefonen som kjører Windows Mobile operativsystem. Hittil har Qteks telefoner kun vært å finne i klassisk utforming, og kamskjellsatsningen vil nok glede mange.

Kamskjellstelefonen, som har fått navn Qtek 8500, blir ikke bare den første kamskjellstelefonen, men blir også en av de mest avanserte Qtek-telefonene i denne prisklassen. Med EDGE, blåtann og støtte for fire GSM-bånd burde selv de mer teknologihungrige få stilt sulten.

Foruten det stiller 8500 sterkt på skjermfronten med en 2,2 tommers indre TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter. Det er sjelden en ser så store skjermer i kamskjellstelefoner, og 8500 blir dermed et lite unntak på den fronten. Den ytre skjermen imponerer også. 1,2 tommers TFT-skjerm med 65 000 fargers dybde er langt mer enn det man forventer, og forsåvidt trenger på en kamskjellstelefon.

Qtek skal, ifølge sin egen pressemelding, satse på musikkglade mennesker med 8500. Derfor har 8500 plass til minnekort av typen miniSD samt at frontdekselet har egne taster til å styre musikken med. Med i salgspakken skal det følge med et minnekort på 128 MB, samt at telefonen har et internminne på 64 MB. Dermed skal du kunne bruke telefonen som en fullblods mp3-spiller.

I tillegg har 8500 et innebygget kamera, som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler og ta opp små videosnutter.

Best av alt - 8500 er slett ingen stor telefon. Størrelsen har lenge vært et problem med Qtek-telefoner, og mange har unngått Windows-telefoner rett og slett fordi de har vært for store og for tunge. 8500 derimot, er kun 1,6 cm dyp, 10 cm høy og 5,1 cm bred. Og i tillegg veier telefonen ikke mer enn 99 gram. Ikke verst når en tenker seg at gjennomsnittsvekten til Qteks telefoner ligger på godt over 120 gram.

Windows i lommen
Som nevnt innledningsvis, så kjører 8500 Windows Mobile 5.0. Dette operativsystemet har svært mange likhetstrekk med Windows for PC, og mange proffbrukere har sett fordelen i at telefonen og datamaskinen bokstavelig talt snakker samme språk. En telefon med Windows Mobile synkroniserer mye lettere mot Outlook og andre Windows-programmer enn det en Symbian-telefon gjør.

En annen fordel med Windows Mobile er at du har tilgang på mediaspilleren Windows Media Player. Dermed kan du høre på den samme musikken på telefonen, som du har på PCen, uten å måtte bekymre deg for kompabilitetsproblemer.

Det samme gjelder for internettsurfing. Med Windows Mobile får du med internettleseren Internet Explorer og chatteklienten MSN, som de fleste internettbrukere kjenner igjen. Dermed kan du surfe på internett fra telefonen samt at du kan logge på MSN fra hytten eller hvor du måtte være.

For mer informasjon om Windows Mobile, kan du lese vår artikkel 'Nå er Windows Mobile 5.0 her'.

Qtek 8500 vil komme til Europa i mai, og vil mest sannsynlig dukke opp på det norske markedet i månedskiftet mai / juni.

(Kilder: Mobil, Pocketinfo, GSMarena, Tech.Sina)

annonse