Tek.no

Nyhet

Døden for Crazy Frog?

23 Feb 2006 15:09

Husker du Crazy Frog? Selvfølgelig gjør du det. Denne froskens irriterende lyder klateret på hitlister i hele Europa i fjor, men i det siste har det vært befriende stille fra den grønne gærningen. Noe av grunnen kan være at det ikke går så bra med ham lenger.

Jamba, som markedsførerer Crazy Frog, har nemlig mistet sin rike eier, Verisign. Verisign har solgt seg ut av Jamba, etter at markedet for mobile innholdstjenester har dabbet av. I tillegg til Jamba, eide selskapet den britiske meldingstjenesten Lightsurf. Selskapet hadde stor tro på mobilbølgen, og spyttet over 1,7 milliarder kroner ($273) i fanget på Jamba og Crazy Frog. Likevel klarte ikke Verisign å overbevise investorer om at mobiltjenester er fornuftig sted å investere. Faktisk har Verisign hatt problemer med å overbevise investorer om at deres satsinger er verdt noen ting som helst.

Det viser seg nå at investorene gjorde lurt i å la være å investere penger i Jamba. I løpet av fjoråret fordampet nemlig Jambas økonomiske vekst. Markedet for mobile tjenester er nå i fritt fall, skriver Valleywag.com.

Verisign gikk stille i dørene da de solgte seg ut av Jamba. Pressen fikk nemlig ikke med seg salget da dette skjedde. Salget kan føre til et kollaps i markedet for mobile tjenester. Når Verisign selger seg ut av Jamba, foreldrene til verdens mest kjente ringetonefrosk, kan dette sende et signal til investorer i andre mobil-foretak om at det kan være lurt å kvitte seg med ballasten.

Kan dette bety slutten på Crazy Frogs velde? Vi følger froskens videre utvikling med argusøyne.

(Kilder: Redherring.com, Valleywag.com)

Les også
3G slår ikke an
Les også
Endelig norsk mobil-TV
Les også
Mobil-TV pop i Korea
annonse

Les også