Nyhet

Harddisk-baserte videokameraer fra JVC

Vi har lenge lurt på når de første harddisk-baserte videokameraene vil komme på markedet; med dagens største 2.5 tommers harddisker kan man få kapasitet tilsvarende 15 DV-bånd uten spoling og risiko for båndsalat.

JVC har nå lansert en harddisk-basert serie, men harddiskene er av typen Microdrive som er på størrelse med en 20-kroners mynt og har tilsvarende lavere kapasitet. Microdrivene som følger med kameraene er på 4 GB, noe som ifølge JVC gir 60 minutters høykvalitets video eller 5500 stillbilder med 2 megapikslers oppløsning.

En DV-videotape har til sammenlikning en lagringskapasitet på 13 GB, og koster bare noen prosent av det en 4 GB Microdrive koster i butikken. Det går an å bytte ut Microdriven med en annen Microdrive eller et flash-basert minnekort av typen CompactFlash I eller II, men å lagre video permanent på slike løsninger blir for dyrt i forhold til tapebaserte løsninger.

Kameraene er svært små, men JVC har likevel fått plass til 10x optisk zoom. LCD-skjermen er derimot mindre enn normalt på et videokamera; med kun 1.8 tommer.

Firewire finnes ikke; Everio-kameraene bruker USB 2.0 til overføring av bilder og video.

Prisen på kameraene er temmelig stiv; så vi spår at dette ikke blir noe storsalg av slike kameraer før kapasiteten går opp og prisen ned.

Mer informasjon finnes i pressemeldingen og spesifikasjonene på de neste sidene.