Tek.no

Nyhet

SE kaprer Norge

18 Aug 2004 12:29

- Vi gillar nordmenn just nu, sier Norden-sjef i Sony Ericsson, Roger Bolander til Dagens Næringsliv, noe som slett ikke er uten grunn. Sommertallene til den svensk-japanske produsenten viser nemlig at over halvparten av mobiltelefonene som ble solgt i Norge i juni var en SE-telefon.

Størst i Europa?
Den samlede statistikken for hele det siste halvåret viser heller ikke negative tall for produsenten, som nå har hele 35 prosent av markedsandelen på mobilmarkedet i landet.

Norge er nå det landet i Norden, muligens også i Europa, der den svensk-japanske produsenten har størst vekst, sier Bolander til dn.no. Han skryter nordmenns sans for teknologi opp i skyene - Vi har fantastisk bra mennesker i Norge - vi "tycker om er just nu".

T610 og T630 leder an
Mye av årsaken til oppgangen for produsenten er det massive salget av T610 og oppfølgeren T630. Disse telefonene har tatt både nye og gamle mobilbrukere med storm. Samtidig har de avanserte Symbian-modellene P800 og P900 slått bra an hos erfarne mobilbruker, som ofte er ute etter mest mulig funksjoner og finesser.

Hyppige TV-reklamer der SE-telefoner blir annonsert med priser helt ned til 50 øre med bindingstid er heller ikke ukjent for de fleste, noe som nok også har bidratt til at salget har blitt så bra.

Vi husker ennå den gang Nokia var den usårlige kjempen som knuste all konkurranse på markedet nesten uten motstand..

Les også
Skal redde Nokia
Les også
Nokia taper markedsandeler
Les også
Nokia stuper, SE stiger
annonse