Tek.no

Nyhet

Etterforsker gal frosk

Silje Gomnæs
4 Juli 2005 13:33

Den vanvittige frosken har blitt lastet ned til et utall mobiltelefoner de siste ukene, og har til og med greid å karre seg opp på hitlistene i Storbritannia. Verden over har man kunnet høre 'ring-ding-ding-ding' på bussen, på kino og de fleste andre steder.

Nå er imidlertid Jamster, som har produsert ringetonen, under etterforskning i Storbritannia, etter at MBlox, som selger ringetonen i på de britiske øyer, har mottatt over hundre klager.

35 kroner i måneden
Det har nå kommet frem at Jamster registrerer alle som laster ned Crazy Frog-ringetonen til sin telefon til en abonnementspakke uten mobileierens samtykke. Abonnementet innebærer en ukesplan, hvor man får tilsendt nye Jamster-produkter til ca. 35 kroner i uken.

En talsmann for reguleringsmyndighetene i Storbritannia sier at selskapet er pliktig til å gjøre det helt klart hvis nedlasting fører til registrering av abonnementer. De samme myndighetene varsler også flere tiltak mot Jamster, blant annet for å ha drevet markedsføring mot barn under 16 år.

Som om ikke det var nok, har Jamster også blitt saksøkt i California for liknende abonnementsregistreringer.

Mobileiere i Norge kan imidlertid ta det med ro, siden det hittil ikke er påvist at noen nedlasting av Crazy Frog-ringetonen fører til noen abonnementsregistrering her til lands.

(Kilde: Adresseavisen)

Les også
Frosken erobrer verden
Les også
Debut som ringetone
Les også
Jamba saksøkes
annonse

Les også