Til hovedinnhold

Office-konkurrent fra Google?

Søkegiganten Google starter det ene prosjektet etter det andre. Nylig fortalte vi om at de har inngått samarbeide med NASA. Nå står Sun Microsystems for tur. Det spekuleres i om en ny kontorpakke kan være på gang som skal blant annet kunne konkurrere med Microsoft Office.

Google og Sun Microsystems skal holde en pressekonferanse i dag hvor de presenterer samarbeidet. Det er trolig snakk om å videreutvikle kontorpakken StarOffice som er basert på OpenOffice. Om Google bestemmer seg for å utvide StarOffice med online lagring av dokumenter, kan de få innpass i et marked som Microsoft ennå ikke har utnyttet.

Google har allerede utviklet egen e-postklient, et bildebehandlingsprogram og en lynmeldingsklient. Se en oversikt over alle programmene og tjenestene på google.com. Det har lenge gått rykter om at Google skal også utvikle sitt eget operativsystem.

Flere har også spekulert i om Google kom til å utvikle sin egen webbaserte Office-pakke. Svært mange av Googles produkter er i dag webbasert, og ved å ha et webbasert verktøy vil man ha tilgang til alle sine dokumenter uansett hvor man befinner seg i verden. Det er derimot store utfordringer med å utvikle en brukervenlig Office-pakke for nettet, på grunn av begrensinger i dagens webstandarder.

Kilde: internetnews.com

annonse