Tek.no

Nyhet

Trådløs stereo for alle

Øystein W Høie
21 Juli 2005 14:14

Det siste året har vi sett stadig flere produsenter prøve seg på blåtann-hodesett med stereolyd. Nå hiver Plantronics seg også på bølgen med sitt nye Pulsar 590 hodesett.

Og denne gangen er det ikke bare eiere av splitter nye blåtann-telefoner som kan gni seg i hendene. Pulsar 590 selges nemlig sammen med et eget blåtann-adapter som kan plugges rett inn i lydkilden.

Dermed er det fritt frem for å bruke hodesettet sammen med alt av mp3-spillere, cd-spillere, bærbare datamaskiner og annet multimedia-utstyr med vanlig minijack-utgang.

Senderen kan formidle lyd over en distanse på 10 meter, slik vi er vant til fra andre blåtannbaserte hodesett. Batteriet i øretelefonene skal holde nok strøm til 10 timer med kontinuerlig avspilling av musikk.

Det er også mulig å bruke Pulsar 590 som hodesett, forutsatt at mobiltelefonen din har blåtann. En egen, justerbar mikrofon på høyre øreklokke fanger opp stemmen din. Batteriet i hodesettet skal ifølge spesifikasjonene holde til hele 12 timer med taletid.

Plantronics har lagt ved en ganske solid utvalgt av tilbehør til det nye hodesettet. I pakken finnes det blant annet en ladestasjon, USB-ladekabel, reisebeholder og en vanlig kabel for å bruke hodesettet på flyvninger der man ikke godtar bruk av trådløst utstyr.

Pulsar 590 selges da heller ikke for småpenger. Den fulle pakken har en utsalgspris på saftige 2000 kr.

Om du har en nyere mobiltelefon som støtter den nødvendige Bluetooth Advanced Audio Distribution Profile (AD2P), kan hodesettet også kjøpes uten adapteret, da til en pris på rundt 1500 kr.

Vi kan vente Pulsar 590 ute i amerikanske butikker i løpet av høsten. Det er enda ikke klart om hodesettet vil dukke opp i Europa.

Les også
Blåtannbrillene er her
Les også
Gir 50 timers taletid
Les også
Nå kommer blåtann i musikalsk stereo
Les også
Alt øret måtte begjære
Les også
Nå kommer Blåtann v2.0
annonse

Les også