Nyhet

Norsk Vista SP1 klar

Service Pack 1 for Vista ble sluppet for fire uker siden, men først nå er den norskspråklige versjonen av SP1 klar for nedlasting.

Brukere av Vista kan nå velge å laste ned oppdateringspakken manuelt eller via Start, Kontrollpanel og Windows Update.

Fortsatt driverproblemer

Hos enkelte brukere vil det ta tid før SP1 dukker opp i Windows Update. Årsaken til dette kan være at PC-en til disse brukerne har en driver installert som har vist seg å fungere dårlig under Vista SP1.

Microsoft har valgt foreløpig å blokkere levering av SP1 via Windows Update dersom prosessen oppdager at den aktuelle PC-en har en av problemdriverne installert. På denne siden finner du en oversikt over problemdrivere, pluss andre årsaker til at Windows Update eventuelt ikke viser SP1.

Bedre ytelse

SP1 er først og fremst tenkt å øke ytelsen i Vista, og at den skal også føre til at Vista blir mer stabil. Kopiering av filer skal nå gå mye raskere enn før. Det skal også være raskere å starte en Vista-PC fra dvalemodus.

Du finner mer informasjon om Vista SP1 på følgende nettsider:

Last ned

Microsoft oppfordrer i utgangspunktet Vista-brukere til å installere SP1 via Windows Update, blant annet på grunn av de potensielle driverproblemene.

Dersom du likevel ønsker å ta sjansen, eller at du vet at din PC ikke har noen av problemdriverne installert, kan du laste ned Vista SP1 (544,3 MB) fra microsoft.com.

(Kilde: Windows Vista Team Blog)

Les også
Vista SP2 kommer før Windows 7
Les også
Vista Ultimate får flere tillegg
Les også
Vista SP1 installeres automatisk
Les også
Vista SP1 er her
Les også
Nyheter for Vista Ultimate
Les også
Vista SP1-trøbbel
Les også
Vista SP1 ferdig utviklet!
Les også
Vista på slanker'n
Les også
Vista SP1 klar i februar?
Les også
Vista ett år etter
annonse