Nyhet

Sony Ericsson forbi LG

Det svensk-japanske Sony Ericsson og koreanske LG har de siste årene knives om å være verdens fjerde største mobilprodusent, bak henholdsvis Motorola, Samsung og Nokia. Etter at LG det siste året virket å ha vunnet kampen, gjør overraskende dårlige salgstall fra Korea Sony Ericsson til verdens fjerde største mobilprodusent.

Færre enn Sony Ericsson

LG solgte nemlig hele 4,7 millioner færre telefoner i tredje kvartal i år, enn i andre. Dermed endte salget på 23 millioner, ifølge Svenska Dagbladet. Sony Ericsson, som kunne presentere sine tall lørdag, rapporterte om en vekst i salget til 25,7 millioner telefoner, noe som indikerer at Sony Ericsson igjen passerer LG.

I motsetning til Sony Ericsson kommer de dårlige tallene overraskende på LG. Selskapet må også se et fall på 93 prosent i overskudd, fra 1,96 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til knappe 120 millioner i år. Dette fallet skyldes i stor grad finanskrisen som har sendt den koreanske Won-valutaen nedover. LG, som har store lån i utlandet, opplever dermed en 13-dobling i utgifter på valutasiden.

– Mye turbulens fremover

Analytikere i JPMorgan Chase & Co. sier i forbindelse med kvartalsresultatene at LG kan ha svært turbulente tider foran seg, og at fallet i inntjening vil fortsette frem til første halvdel av 2009 som følge av finanskrisen.

– Utsiktene ser tøffe ut for neste halvår. LGs strategi med eksklusive telefoner har fungert godt til nå, men ettersom økonomien svekkes og kundenes inntekt synker, rammes salget av dyre telefoner, sier Kim ik Sang, analytiker ved HI Investment & Securities til International Herald Tribune.

Selger godt med trykkskjermstelefoner

Men utsiktene er ikke bare dystre for LG. Selskapet forventer fortsatt overskudd i fjerde kvartal, og at selskapet vil nå målet om salg på 100 millioner mobiltelefoner ettersom det er ventet flere nye modeller på markedet.

LG kan også notere seg et bra salg av trykkskjermstelefonerm, deriblant KF750 Secret og KU990 Viewty.

(Kilder: SvD, Bloomberg, International Herald Tribune, Mobil.se)

Les også
– Alle har mobil i 2013
Les også
Er verden snart ''mett'' av mobiler?
Les også
Stuper med 20 prosent
Les også
Sony Ericsson vinner byungdommen
annonse