Nyhet

Bytter ut CD-er med mobil

Kunne du tenke å bytte CD-en ut med en mobiltelefon? Plateselskapet Def Jam tror nettopp det og har derfor lansert en spesialutgave av Sony Ericssons Walkman-telefon W910i under eget merke i Storbritannia.

Skal bekjempe piratvirksomhet

Def Jam-mobilen skal komme med et utvalg på 14 sanger, låter og musikkvideoer laget av artister tilknyttet Def Jam, deriblant Mariah Carey, Ne-Yo og Ludacris. Telefonen skal selges i 10 000 eksemplarer gjennom en av Storbritannias største mobilbutikkjeder The Carphone Warehouse.

Poenget med hele lanseringen er å gå nye veier for å bekjempe piratkopiering og sviktende CD-salg. Dersom innholdet faller i smak regner Def Jam med at kunden i neste omgang vil kjøpe hele CD-en tilknyttet artisten, eller laster dette ned lovlig fra nettet.

Hvor mye W910i vil koste med Def Jam-innhold er uvisst.

Ikke alene

Om konseptet slår an eller ikke er umulig å spå. Men at platebransjen beveger seg inn på mobilmarkedet med en voldsom hastighet er det liten tvil om. I USA har artisten Timberland gått med på å lage et eget album eksklusivt for operatørens mobilbrukere. Britiske Vodafone på sin side har laget en avtale med Madonna om at operatørens abonnenter skal få tilgang til artistens nye album én uke før alle andre.

Her i Norge er satsningen på musikk langt mer konservativ. Men både Netcom og Telenor har startet egne nettbutikker for musikk, noe som kan vise hvor lukrativt dette markedet er her også.

(Kilder: Reuters, Telenor, Netcom)

Les også
Mer "gratis" musikk fra Nokia
Les også
Apple vil gi vekk musikk
Les også
Liten interesse for mobilmusikk
Les også
Musikkmobil på 1-2-3
Les også
Platebransjens neste mareritt er...
annonse