Tek.no

Nyhet

Her er Nokias musikkduo

Marius S Eltervåg
29 Aug 2007 16:07

Nokia trapper nå opp kampen om musikksultne mobilbrukere ved å lanserte to nye telefoner i XpressMusic-serien, som er merkenavnet på produsentens musikkmodeller.

Nokia 5310 - syltynn musikkmodell

Med sine spinkle 9,9 millimeter er 5310 den tynneste musikkmodellen fra Nokia til nå. Vekten på 70 gram bør heller ikke skremme dem som vil ha minst mulig ballast når de er på farten.

I likhet med tidligere musikktelefoner som 5300 og 5700, har også denne modellen fått dedikerte musikktaster. Disse er plassert lett tilgjengelig til venstre for skjermen.

Er du av typen som hater øreplugger, er det ingen grunn til å fortvile. 5310 har fått eget spor for vanlig 3,5 mm-plugg, slik at det ikke er noe problem å koble til et vanlig hodesett.

En musikktelefon må nødvendigvis ha plass til musikk, og det følger derfor med et microSD-kort på 1 GB når du kjøper 5310. Telefonen støtter for øvrig minnekort med kapasiteter opp til 4 GB.

18 timers musikkavspilling

Batteriet i telefonen skal holde ut hele 18 timer dersom du kun bruker musikkfunksjonen. Taletiden er oppgitt til fem timer, mens standby-tiden er på 12 døgn.

Telefonens skjerm har en størrelse på 2 tommer, og kan vise 240 x 320 bildepunkter. Sammen med en fargedybde på 16 millioner farger burde dette gi et krystallklart bilde.

Kameraet tar bilder med en oppløsning på opp til 2 megapiksler. Videosnutter har en maksoppløsning på 177 x 144 punkter.

Menysystemet er Series 40 3rd-edition, som byr på mye av den samme funksjonaliteten som Series 60, samtidig som det er svært brukervennlig.

5310 vil bli å finne i butikkhyllene i løpet av fjerde kvartal i år, og kommer til å ha en pris på 225 Euro før skatter og avgifter. Dette tilsvarer rundt 1800 norske kroner med dagens takster.

Nokia 5610 - Altmuligmobilen

Skyvetelefonen 5610 er utseendemessig veldig lik både 5300 og 5700. For å starte musikkavspillingen bruker du den avlange tasten under skjermen. Denne skyves enkelt og greit til en av sidene. Skyvetasten brukes også til å skifte spor og lignende.

Også denne telefonen lar deg bruke et valgfritt hodesett, takket være egen 3,5 mm-plugg.

5610 greier i likhet med 5310 å utnytte batteriet maksimalt under musikkavspilling - hele 22 timer skal telefonen holde ut før den er tom for strøm.

Når du kjøper telefonen får du med et minnekort på 1 GB, slik at du får plass til musikken din. Trenger du mer plass kan du utvide minnet med opp til 4 GB.

Det er imidlertid ikke bare musikkmulighetene som har blitt viet oppmerksomhet når denne telefonen har blitt laget. Telefonen er for eksempel en ypperlig reisekamerat, ettersom den støtter alle fire GSM-nettene, og dermed kan brukes overalt i verden der det finnes GSM-dekning.

5610 har også både 3G og EDGE, slik at du kan surfe på internett i høye hastigheter over hele Norge.

Støtte for stereo-Bluetooth (A2DP) gjør at du kan bruke trådløse hodesett til å høre på musikk, noe som kan være greit for de som får angst av å ha for mange kabler hengende på kroppen.

Kameraet i telefonen burde heller ikke skuffe noen. Med en bildeoppløsning på 3,2 megapiksler, autofokus og blitz burde det være en smal sak å ta greie bilder.

5610 kommer i likhet med søstermodellen for salg i løpet av årets tre siste måneder. Prisen før skatter og avgifter vil ligge på €300, som tilsvarer omtrent 2400 kroner.

annonse

Les også