Nyhet

Nokia frykter for N-Gage

Nokias nye storsatsning på N-Gage tar ikke av, og finnene kunne i går på pressekonferanse i Helsinki utdype bekymring over utviklingen - eller snarere mangel på utvikling. Ifølge Jaakko Kaidesoja, sjef for Nokias N-Gage-avdeling, frykter Nokia for bransjen som helhet.

– Dette året er like tøft, om ikke tøffere (enn fjoråret, red.anm.). Ting går ikke mykt verken i Europa eller Nord-Amerika, sa han til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

Rammes av nedgangstider

Finanskrisen og økonomiske nedgangstider i emning vil, ifølge Nokia, ramme markedet for mobilspill kraftig både i år og neste år. I følge analytikerbyrået Informa vokste ikke mobilspillmarkedet i 2007, etter flere år med kraftig vekst. Dersom det heller ikke vokser i tiden fremover, vil det bety at Nokia satte i gang sin N-Gage-satsning på verst tenkelige tidspunkt.

Ifølge Kaidesoja er unntakene voksende markeder, som Kina og India, der Nokia planlegger salg av N-Gage-spill i butikk. Surt for Nokia, men selskapet sier også at markedet for spill til Iphone også er unntaket fra regelen om stagnasjon og nedgang.

Etter å ha begravd N-Gage-telefonene etter en mislykket satsning i 2003, relanserte Nokia tidligere i år igjen N-Gage, men da som spillplattform for eksisterende telefoner. Du kan lese vår test av plattformet her »

(Kilde: Reuters)

Les også
Omtale: Robo Defense
Les også
Mobilspill skremmer spillindustrien
Les også
Avantgo legges ned
Les også
Omtale: Chuck Norris: Bring on the pain
Les også
– Nokias "gratis" musikk selger greit
Les også
Vi har prøvekjørt Nokia Comes With Music
Les også
Nokia utvider N-Gage-støtten
Les også
Mobilspill gjør store penger
Les også
Spillsatsing fra Sony Ericsson
annonse