Vidvinkel- og ultrazoom til MFT

Kompakt vidvinkelzoom.

Riktignok blir de ikke tilgjengelige før til våren, og ikke har vi fått mye informasjon om dem, men vi tenkte vi skulle fortelle deg om dem allikevel.

Det ene objektivet er en 9-18mm vidvinkelzoom med lysstyrke f/4-5.6
Det vil si ikke voldsomt lyssterkt, men tilsynelatende svært kompakt – noe som jo er poenget med Micro FourThirds-standarden. Filterdiameteren er 52mm.

Ultrazoom for Micro FourThirds.

Det andre objektivet er en ultrazoom med brennvidder fra 14-150mm f/4-5.6. Du må gange brennviddene med 2 for å få tall som er sammenliknbare med det du får på fullformatkameraer, så dette tilsvarer med andre ord 28-300mm. Det er ganske respektabelt, og vil for mange være det eneste du trenger. Nå er nok ikke objektivet det minste du får til disse kameraene, så noe av hensikten forsvinner kanskje. Samtidig blir nok ikke kombinasjonen særlig større enn mange av de utallige ultrazoomkameraene du finner blant kompaktkameraene, og selv uten å ha testet dem, kan vi love at Olympus sin løsning vil ha høyere bildekvalitet og større fotografiske muligheter.

Filterdiameteren er 58mm.

Ingen av objektivene har bildestabilisator. Det har derimot de matchende kamerahusene E-P1 og E-P2 fra Olympus, så hvis du bruker disse, trenger du ikke bekymre deg for det. Bruker du et Panasonic-hus, vil du ikke ha bildestabilisator med disse objektivene, da Panasonic satser på å ha dette i objektivene i stedet for i kamerahusene.

Priser er ikke offentliggjort ennå.

Les også
Ond tvillingbror?
annonse