Til hovedinnhold

Nokia N900 rundt hjørnet?

Videoen viser en Nokia N900.

Nokia har en ny surfemaskin i Internet Tablet-serien på vei. Det har gått rykter om en oppfølger til Nokia N810 en god stund, og nå ser det ut til at oppfølgeren N900 har blitt mer konkretisert. En video fra oktober i fjor tatt opp under en presentasjon fra Nokia, viser nemlig en modell kalt N900.

Godt spesifisert

Spesifikasjoner ble ikke presentert i videoen, men N900 skal angivelig være utstyrt med super-3G og Wi-fi for tilkobling til internett. Skjermen skal ha 800 x 480 pikslers oppløsning og være trykkfølsom. N900 skal videre ha et utskyvbart fulltastatur. Ryktene sier også at den er utstyrt med et fem megapikslers kamera, 1 GB RAM, en 600 MHz prosessor, GPS og bevegelsessensor.

Det har gått mye tid siden oktober, noe som kan bety flere ting. Det kan tenkes at Nokia har en lansering nært forestående. Det kan også bety at spesifikasjonene er endret. Dessuten kan det se ut til at designen er endret siden videoen ble tatt opp, siden et nytt bilde som angivelig stammer fra Nokia har lekket ut. Dette viser en enhet som ser noe annerledes ut.

Nytt brett på vei

Det er uansett sikkert at det kommer et nytt surfebrett fra finnene, siden de har utviklet en ny versjon av Linux-operativsystemet Maemo, som ikke kan kjøres på de eksisterende Internet Tablet-maskinene.

Les mer om Maemo 5 »

Under ser du den åtte månder gamle videoen hvor N900 dukket opp. Merk at denne ble lastet opp til Youtube allerede 16. oktober i fjor.

(Kilde: boygeniusreport.com)

annonse