Tek.no

Nyhet

IE7 er klar for nedlasting

19 Okt 2006 07:54

Slippkandidaten til Microsofts nye nettleserversjon Internet Explorer 7 har vært tilgjengelig siden august. Nå kan den endelige versjonen lastes ned fra nettsiden microsoft.com/windows/ie. IE7 krever Windows XP SP2 (Home og Professional), Windows XP Professional x64 Edition eller Windows Server 2003 SP1.

Kritisk sikkerhetsoppdatering

IE7 innebærer såpass store sikkerhetstiltak i forhold til tidligere IE-versjoner, at Microsoft har gått til det uvanlige skrittet å ordne det slik at IE7 installeres som en del av kritiske sikkerhetsoppdateringer.

Dette betyr at brukere av Windows XP som har slått på automatisk oppdatering vil få den nye nettleseren installert som en del av kritiske sikkerhetsoppdateringer. Dette skal skje etter 1. november.

Brukere som av en eller annen grunn ikke ønsker å installere IE7 vil likevel kunne velge bort IE7-installasjonen, dersom de ønsker dette. Brukerne får en melding under automatiske installasjonen, og kan da eventuelt velge bort IE7-installasjonen (les mer).

Microsoft tilbyr også et program som kan brukes til å blokkere automatisk installasjon av IE7.

IE7 for Windows Vista

IE7-versjonen som er blitt lansert nå gjelder kun for Windows XP. Microsoft kommer til å lansere en egen IE7-versjon for Windows Vista når Vista slippes i november for bedrifter og januar for hjemmebrukere.

Parallellkjøring av IE6 og IE7

IE6 og IE7 kan i utgangspunktet ikke kjøres på samme harddisk/partisjon, men det finnes måter å få dette til likevel. Ett alternativ er først å installere IE7 på vanlig måte, og deretter kjøre en frittstående IE6 fra nettsiden

evolt.org

. Denne versjonen av IE6 trenger ingen installasjon.

Hurtigtaster

MSDN Blogs

finner du oversikt over hurtigtaster for IE7.

Les mer om IE7 i vår sniktitt, og om selve IE7-lanseringen i en pressemelding fra Microsoft.

(Kilder: Microsoft, Martins blogg)

Les også
Tre millioner IE7-nedlastinger
Les også
Firefox 2.0 slippes tirsdag
Les også
Opera blir sikrere
Les også
Første IE7-hull oppdaget
Les også
IE7 slippes onsdag
Les også
Et innblikk i IE7
Les også
IE7 best i test
Les også
Hurtigtaster i IE7
Les også
IE7 RC1 er klar for nedlasting
annonse

Les også