Til hovedinnhold

Mozillas mobilnettleser skal hete Firefox

Det har lenge vært kjent at Mozilla jobber med en ny nettleser for mobiltelefoner, og det har frem til nå blitt antatt at denne får navnet Fennec. Nå ser det ut til at selskapet har bestemt seg for å gjøre det på den enkle måten, og heller kalle nettleseren for Firefox. Kun Firefox altså, ikke noe mer.

Firefox skal i første omgang kun lages for smarttelefoner, og når vi ser på hvilke funksjoner nettleseren skal by på, spørs det om det ikke også forblir slik.

For eksempel får du støtte for både add-ons og faner, slik at du kan legge til funksjonalitet og ha flere sider oppe i samme vindu. Synkroniseringsmulighetene mot PC er også solide, og du skal kunne hente både favorittlister og lagrede passord fra nettleseren du bruker når du sitter på kontoret.

Synkroniserer tabs

Er du blant dem som gjerne har et titalls faner oppe samtidig når du surfer på nettet, har Mozilla gode nyheter. Du kan nemlig også synkronisere disse, slik at du ikke trenger å huske adressen på nettsider du har oppe når du er hjemme eller på jobb.

Om denne synkroniseringen kan gjøres over internett, eller om du trenger en lokal tilkobling, er noe usikkert.

Ifølge Mozilla er målet å slippe den endelige versjonen av Firefox (som fremdeles går under kodenavnet Fennec) i løpet av året. I første omgang skal nettleseren slippes løs til Windows Mobile-telefoner, men straks den er utgitt er konvertering til andre operativsystem på toppen av prioriteringslisten. Betaversjonen for S60 skal etter planen være klar i løpet av 2009.

Du kan for øvrig allerede nå teste ut Windows Mobile-versjonen av Firefox dersom du har HTC Touch Pro.

(Kilde: Wmexperts.com)

Les også
Opera Mobile 9.5 får konkurranse
Les også
Nå kan du teste mobil-Firefox
annonse