Til hovedinnhold

Forbrukerombudet i ekstase over Itunes-kunngjøring

Etter kunngjøringen fra Apple om en DRM-fri Itunes Music Store gikk champagnekorken i taket hos Forbrukerombudet i Norge.

Apple og Forbrukerombudet har vært uenige i lengre tid. Forbrukerombudet har tatt saken videre til Markedsrådet, men nå har altså saken løst seg av seg selv. Problemet har ligget i at filene man kjøper på musikkbutikken til Apple har vært låst til Itunes og Ipod (eller Iphone).

Forbrukerombudet skriver at hele den internasjonale forbrukerbevegelsen har stått bak det norske Forbrukerombudets krav til Itunes, også den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC, som representerer 42 land, har støttet "kampen".

Forbrukerombud Thon tar ikke æren for endringen i Itunes Music Store, men mener likefullt at dette er stort. "Dette er svært viktig, ikke bare for norske forbrukere, men for forbrukere over hele verden", sier han i pressemeldingen.

Det kan virke som om det hovedsaklig er enighet mellom Apple og de store plateselskapene som har løst DRM-problematikken, men det er nok likevel en solid bonus for Apple og slippe unna kranglingen med forbrukerombudene rundt i verden. Apple har fått mye kritikk for sin DRM-politikk, men det har aldri kommet virkelig frem hvem som har ivret for den. Apple eller platebransjen.

Her på Macworld i San Francisco er stemningen helt og holdent positiv til nyheten og buzzen blant de over 40 000 deltakerne er klar; "endelig kan vi kjøpe musikk på Itunes!

Hele Itunes Music Store-biblioteket på over 10 millioner sanger skal være DRM-fritt i løpet av første kvartal i år.

Her finner du hele pressemeldingen fra Forbrukerombudet.

annonse