Her er Nokias nye kameraflaggskip

Nokia lanserte i dag en ny smarttelefon med åtte megapikslers oppløsning. Den nye modellen har fått navnet N86 8MP, og er utstyrt med en vidvinkellinse fra Carl Zeiss. Nokia hevder at ytelsen skal kunne sammenlignes med et vanlig digitalkamera.

Kameraet er ifølge pressemeldingen laget for å fungere bra i både godt og dårlig lys. Sistnevnte er et typisk problem for de fleste kameratelefoner, som ofte er farlig nær ubrukelig i lavt lys.

28 mm vidvinkellinse

Kameraet i N86 8MP byr altså på vidvinkel, slik at du kan fange et bredere motiv. Linsen har en brennvidde på 4,61 mm, tilsvarende 28 mm i et 35 mm-kamera. Man skulle tro at Nokia ville gått for en skikkelig blits når de laget en kameratelefon av dette kaliberet, men de har dessverre gått for en LED-lampe.

Kameraet har imidlertid mekanisk lukker som gir lukkertider på opp til 1/1000 sekund og blender f2.4, f3.2 og f4.8.

Spesifikasjonene tilsvarer de billigste åttemegapikslerskameraene på markedet. Sensorstørrelsen er 1/2,5 tommer, med en pikselstørrelse på 1,75 micron. Rent spesifikasjonsmessig skal N86 tilsvare for eksempel et Nikon Coolpix L18 kompaktkamera. Men spørsmålet er selvsagt hvor god signalbehandlingen er, altså hvordan programvaren i kameraet behandler bildene. Dette kan gi store utslag i bildekvaliteten.

Nokia N86 har åtte megapikslers kamera.

Kvaliteten på optikken er også et viktig moment, da mobiltelefoner flest som regel er utstyr ganske labert på denne fronten. Det skal imidlertid nevnes at en blender på f2.4 er ganske bra for å være en mobiltelefon. Det vil si mengden lys som slippes inn på bildebrikken.

Det kan altså se ut til at Nokia er på rett vei her, ved å satse på å øke størrelsen på bildebrikken i stedet for å pumpe opp antallet megapiksler, slik mobilprodusentene har for vane å gjøre.

8 GB og minnekort

Kameraet i N86 kan også ta opp video i 640 x 480 pikslers oppløsning med 30 bilder i sekundet. Videoene lagrer du enten på det interne minnet på 8 GB, eller på minnekort. Du kan også vise frem bilder og video, eller annet på telefonen, via TV-utgangen som er innebygget.

Skjermen er 2,6 tommer stor og har 320 x 240 pikslers oppløsning. Dette er kanskje litt snaut når skjermen blir såpass stor, siden bildet blir mer kornete. Du kan imidlertid glede deg over sterke farger og lavt strømforbruk, da skjermen er av typen AMOLED. Det vil si at den selv lyser opp alle punktene, og ikke trenger lys bak seg for å lyse.

Super-3G, Wi-fi, GPS

Telefonen er for øvrig spesifisert som en toppmodell skal spesifiseres i dag. N86 8MP byr på både super-3G og Wi-fi for rask tilgang til internett, GPS for navigasjon i ukjente strøk sammen med Nokia Maps 3.0, og tilkobling via Bluetooth og USB.

Designen er, dersom vi skal tro Nokias fagre ord, kvalitet tvers igjennom. Her får du "autentiske materialer" og ripefritt glass foran skjermen. Det hele skal være omringet av "prestisjemetalldetaljer", hva nå enn det betyr. Telefonen er laget i skyvedesign, hvor skjermen kan skyves opp for å få frem nummertastatur og ned for å få frem mediasnarveier.

Operativsystemet er Symbian, og grensesnittet er S60. Det er ikke trykkskjerm på den nye telefonen.

Andre kvartal

Telefonen skal komme i salg allerede i andre kvartal, altså i perioden mellom 1. april og 31. juni, og prisen skal være 375 euro uten skatt. Det betyr trolig over 4200 kroner i en norsk butikk. Om kameraet er så bra som Nokia mener, kan det fort vise seg å være verdt prisen.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Her er Nokias nye trykkskjermmobil
Les også
Nå er Nokias "App Store" lansert
Les også
Nokia lekker to nye trykkskjermmobiler
Les også
Nytt musikkflaggskip fra Nokia
Les også
Tre nye fra Nokia
annonse