Til hovedinnhold

Fujitsus nye bladservere: Dynamic Cube

De største leverandørene på bladservere og tilhørende infrastruktur er fortsatt IBM og HP. Det finnes imidlertid et par andre alterantiver som eksempelvis Dell, Fujitsu, Rackable, Sun og Supermicro.

Tankegangen er stort sett lik for alle: høyest mulig tetthet for å få så mye som mulig ytelse inn på minst mulig fysisk plass. De fleste bladservere har plass til 1-4 interndisker (2 mest vanlig) for hver bladnode, men man baserer seg gjerne på ekstern lagring i form av SAN eller NAS.

Fujitsu har nylig oppgradert sin bladinfrastruktur med Primergy BX900 Blade System, også populært kalt "Dynamic Cube".

Bladkassen er 10U høy, passer i de fleste rack og har plass til 18 bladservere der hver av disse kan ha to Xeon 5500 "Nehalem"-prosessorer.

Ifølge Fujtsus egne påstander er systemet 30 prosent mer energieffektivt enn konkurrentenes fordi man får flere servere på mindre fysisk plass samt har brukt mye tid på å designe optimal luftgjennomstrømning, noe som igjen betyr mindre antall vifter.

Sammenlikninger med tanke på redundans (feiltoleranse) og fremover/bakoverkompatibilitet på bladserverne er foreløpig ikke kjent.

De første kassene kommer i salg i slutten av mai!

(Kilde: Fujitsu)

annonse