Tek.no

Nyhet

Nytt nettsamfunn for deg med GPS-mobil

Skjermskudd fra Mygeolog-programmet.
Marius Valle
27 Nov 2007 05:00

I dag lanseres det nye nettsamfunnet Mygeolog.com. Det nye nettstedet lar deg integrere mobilbilder med en profilside på nettet.

Forskjellen på Mygeolog og andre nettsamfunn er at bilder du laster opp kan "geotagges". Det vil si at bildene merkes med GPS-informasjon slik at de kan plasseres i et kart. Dersom du da for eksempel tar et bilde på Toten og laster dette opp til Mygeolog.com, vil du og andre kunne se på et kart at bildet er tatt på Toten.

Last opp video

I tillegg er det mulig å laste opp video med posisjonsinformasjon, slik at også disse kan plasseres i et kart.

Tjenesten lar deg også sjekke hvor venner befinner seg ved hjelp av lokaliseringsinformasjon dersom de har aktivert dette.

Les også: Test av Facebook på mobilen »

Tjenesten vil også fungere med telefoner uten GPS. Da er du imidlertid nødt til å søke frem adressen manuelt.

Det er også mulig å mellomlagre bilder på telefonen, og laste disse opp når du ønsker det. Dette kan være praktisk dersom du er i utlandet, og ikke vil ende opp med en gigantisk telefonregning.

Mobilprogram

Mygeolog baserer seg på et Java-program. For å laste opp bilder må du bruke dette programmet. Du kan merke bildene med informasjon som for eksempel hvem som er med på bildet, og i hvilken sammenheng det er tatt.

Når du logger deg på tjenesten fra en PC kan du se bildene og videoen til venner, og se hvor de befinner seg dersom de har sporing aktivert.

Mygeolog er gratis å bruke. Du må imidlertid betale for datatrafikk når du laster opp bilder og video. Laster du opp mange bilder kan det fort bli dyrt dersom du er kunde hos en operatør med høy datapris eller som ikke har pristak.

Programmet fungerer på mange mobiltelefoner, men ifølge Mygeolog er det fortsatt telefoner som ikke støttes. Flere modeller vil komme til etterhvert. Tjenesten er for øvrig fortsatt på teststadiet, så du kan oppleve at ting ikke fungerer. Utviklerne sier til Amobil at de gjerne vil ha tilbakemeldinger dersom noe ikke er som det skal.

Mygeolog er tilgjengelig på norsk, svensk, dansk og engelsk. For å utnytte tjenesten trenger du en GPS-mobil. Informasjon om hvordan du kommer i gang finner du på Mygeolog.com.

Se video av tjenesten:

(Kilde: Mygeolog.com)

Les også
Leser opp trafikkmeldinger
Les også
Hemmelig GPS i HTC S730?
Les også
Nokia vil kjøpe Navteq
Les også
Samsung i550
Les også
MySpace blir mobilt
Les også
Facebook på mobilen
annonse

Les også