Samsung banker Motorola

Samsung har passert Motorola, og er nå verdens nest største mobilprodusent. I årets andre kvartal ble det solgt flere Samsung-telefoner enn Motorola-telefoner.

Motorola har lenge slitt i motbakke, og før helgen meldte selskapet at de ikke hadde noen tro på å tjene penger på mobiltelefoner i år. At de i tillegg har blitt forbikjørt av Samsung er neppe hyggelige nyheter for selskapet.

Samsung solgte 37,4 millioner telefoner i andre kvartal, mens Motorola har anslått å selge et sted mellom 35 og 36 millioner. Motorolas kvartalstall legges frem 19. juli, men eventuelle overraskelser som kommer frem da er forventet å være negative.

Motstrøms
Motorola kan ikke skylde problemene sine på tendenser i markedet. Tall fra konkurrentene viser nemlig de andre totalt sett har solgt 59 prosent flere telefoner i andre kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor. Sony Ericsson har for eksempel økt sitt salg fra 21,8 millioner telefoner til 24,9 millioner i andre kvartal i år.

Samsung solgte 49 prosent flere telefoner i årets andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Samsung regner med å selge mer enn 150 millioner mobiltelefoner i år.

Nokia innehar fortsatt en klar førsteplass blant mobilprodusentene, men har ikke lagt frem sine kvartalstall enda.

(Kilde: EEtimes.com)

Les også
Ny smell for Motorola - Sjefen går av
Les også
Nok en smell for Motorola
Les også
- Samsung vil bli større enn Motorola
Les også
Ny Motorola-mobil skal knekke iPhone
Les også
Storsmell for Motorola
annonse