Asus avduker E90-konkurrent

Skjermen er mye mindre enn i Nokia E90. (Foto: Asus)

Asus er kanskje mest kjent for å lage PC-er her i Norge, men siden i midten av 2007 har de satset også på det nordiske mobilmarkedet. Nå har Asus lansert en ny kommunikator: M930. Den nye smarttelefonen har samme utforming som Nokias E90 og de foregående modellene i finnenes kommunikatorserie.

Fulltastatur og bredskjerm

Det betyr at M930 ser ut som en helt vanlig mobil, helt til du setter mobilen horisontalt og avduker et fullt tastatur og en bredskjerm.

Den viktigste forskjellen mellom Nokias E90 og Asus' nye M930, er menyene. Mens Nokia bruker et Symbian-basert S60-system, bruker Asus Windows mobile 6 standard levert av Microsoft.

M930 har ikke trykkfølsom skjerm, så du styrer alle funksjonene ved hjelp av tastene. Skjermen på innsiden har en oppløsning på 400 x 240 piksler, og måler 2,6 tommer. Du skal også kunne styre de fleste funksjonene fra den utvendige skjermen, som er to tommer stor og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.

Surf med Wi-Fi

Telefonen har innebygget Wi-Fi, som man gjerne kan kreve av en smarttelefon i denne sjangeren. Det gjør at du kan surfe på bredbåndslinjen din via det trådløse nettverket akkurat som med en bærbar PC. I tillegg har den både 3G og super-3G, slik at du får høy hastighet også i mobilnettet.

Av minne, har M930 64 MB som du kan bruke til hva du vil, og telefonen støtter i tillegg minnekort av typen Micro-SD.

Innebygget i M930 finner du et kamera med autofokus, som tar bilder i opptil 2 megapikslers oppløsninger.

Det kan se ut som Asus' nye kommunikator kan bli en konkurrent til Nokias E90. M930 har totalt sett svakere spesifikasjoner, men er til gjengjeld mindre og lettere. Den veier for eksempel 158 gram mens Nokia E90 veier 210 gram.

Se Nokia E90s spesifikasjoner i prisguiden »

Det er forventet at M930 skal vises frem på årets Cebit-messe i Tyskland i mars, og det ser ikke ut som vi får vite mer om pris eller tilgjengelighet før det.

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Les også
Her er Lamborghini-mobilen
Les også
HTC Tytn II
Les også
HTC X7500 "Advantage"
Les også
Windows skal ta markedet
Les også
Nå kommer fulltastatur fra Asus
annonse