Tek.no

Nyhet

Har du en iPod eller iPhone?

Denne gangen symboliserer ikke hengelåsen den berømte iPhone-låsen, men et nytt sikkerhetsproblem. (Illustrasjon: Einar Eriksen)
Einar Eriksen
28 Nov 2007 05:00

Har du en iPod koblet sammen med PC-en din, har du et sikkerhetsproblem. iPod-en din gjør det nemlig svært lett å få virus på PC-en. Sikkerhetsfirmaet Secunia mener feilen er ekstremt kritisk.

Har du en iPod eller en iPhone, har du nok også  musikkprogrammet iTunes og videoavspilleren QuickTime på PC-en din. Feilen ligger i støttesystemene som gjør det mulig for iTunes å spille av musikk og filmer, ifølge VG Nett.

Feilen gjør det mulig for QuickTime å hente ondsinnede programmer eller virus rett inn på PC-en din. For at det skal skje trenger du bare trykke på en link, som du kan få for eksempel på e-post.

Ifølge information Week gjelder problemet brukere av Microsofts Windows XP, Windows Vista og Apples MacOS X. Det bør tilsi nesten alle PC-brukere.

Det finnes foreløpig ingen enkel måte å fikse problemet på, men du kan unngå det på to måter. Det første og viktigste er å ikke trykke på linker du ikke har kjennskap til, enten det er i en e-post eller i et chatteprogram.

Vil du helgardere deg, bør du laste ned en brannmur og sperre QuickTimes tilgang til internett, slik at programmet ikke får mulighet til å laste ned noe som helst. Det mest kjente gratis brannmurprogrammet er Zone Alarm. I Hardware.nos diskusjonsforum finner du flere alternativer.

(Kilder: VG.no, Information Week)

Les også
Apple Ipod Touch
Les også
Vil skru ned lyden på Ipod
Les også
Nå kan du bestille Creative Zen 32 GB
Les også
Blir disse to for like?
Les også
Den frekkeste kopien hittil?
Les også
Skjermtrøbbel for iPod Touch
Les også
Med en touch av iPod Touch
annonse

Les også