Tek.no

Nyhet

To av tre Polestar 2-reservasjoner i verden kommer fra Norge

Polestar 2 er den andre egne bilen fra Volvo-eide Polestar, og den første elbilen. Norske kunder har tilsynelatende gått mann av huse for å sikre seg en.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
17 Feb 2020 17:00

Hedared / Tek.no: Forrige uke var vi i Sverige for endelig å få sitte bak rattet i elbilen Polestar 2, som vil dukke opp på norske veier fra og med i sommer.

Polestar har så langt ikke ønsket å oppgi reservasjonstall, men kommunikasjonssjef Brent Ellis forteller at mer enn to tredjedeler av de globale reservasjonene for Polestar 2 har kommet fra norske kunder.

– Vi visste at elbil-aksepten og -populariteten i Norge ville være en sterk faktor for Polestar 2, og vi har vært svært fornøyde med reservasjonene i Norge. I tillegg har ordreinngangen de siste ukene vært veldig positiv og vi er begeistret over å se entusiasmen derfra, sier Ellis.

– Stor interesse overalt

Den voldsomme andelen nordmenn på Polestar-listene kan bety én av to ting: Enten har den globale mottakelsen av bilen vært relativt lunken, eventuelt har køvante norske kunder gått nærmest mann av huse for å sikre seg en Polestar 2.

– At to tredjedeler er i Norge kan tolkes som om at interessen har vært laber andre steder?

– Interessen har vært veldig stor i alle markeder, men Norge var svært sterk i forhold, sier Ellis, som sier kunder som bestiller nå kan se frem mot å få bil allerede i august.

Polestar 2 har et batteri på 78 kWh og en WLTP-rekkevidde på inntil 470 kilometer.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Brakte toppsjefen til Norge

Et ganske vanvittig tall er det uansett, og det er ingen tvil om at lille Norge er et svært viktig marked for Polestar.

De åpnet sitt første «Space» i verden i Oslo, og nylig var toppsjefen selv i Oslo for personlig å svare på spørsmål fra norske interessenter. Fra den første eposten som inviterte reservasjonsholdere til å konvertere reservasjonen sin til en ordre ble sendt, skal det ha gått bare to minutter og 42 sekunder før førstemann hadde ferdigstilt ordren.

Ellis sier også at de norske kundene i større grad enn mange andre steder er kompetente på elbiler, og at de aller fleste har valgt å få bilen levert med hengerfeste. En relativt stor andel har også valgt Performance-pakken til 50.000 kroner.

Han bekrefter også at Volvo-forhandlere vil utføre service på bilen, men akkurat hvem og hvor er foreløpig ikke helt ferdigspikret. Rundt 10.000 biler skal leveres i år, opplyser Ellis.

Vi fikk prøvekjøre den! Les om det her:

Les også
Polestar 2 er en meget verdig konkurrent til Tesla Model 3
annonse

Les også