Tek.no

Nyhet

Kan låses opp med ansiktet, selv om du sover

Sikkerhetsflause for Google.

18 Okt 2019 10:06

Google avslørte tirsdag denne uken en rekke nye produkter, deriblant den nye mobilen Pixel 4. Mobilen er den første fra selskapet som byr på ansiktsopplåsning, og akkurat som Apples iPhoner bruker den to infrarøde kameraer, en såkalt «flood illuminator» og en punktprojektor, for å gjenkjenne ansiktet ditt.

Google skryter av at ansiktsopplåsningen er så sikker at de planlegger å bruk den som autentisering på tvers av hele Android. De sier også at det nå er to selskaper som har virkelig trygg ansiktsopplåsning: dem selv og Apple.

Det viser seg imidlertid at Google mangler en viktig sikkerhetsfunksjon som Apple har. Ansiktsopplåsningen kan nemlig ikke registrere om du har øynene åpne eller lukket. Dermed kan mobilen låses opp ved at noen holder mobilen foran ansiktet ditt mens du sover.

– Et stort sikkerhetsproblem

– Hvis noen kan låse opp mobilen din mens du sover, er det et stort sikkerhetsproblem, sier sikkerhetseksperten Graham Cluley til BBC, som legger til at han ikke ville stolt på å ha private samtaler eller data på mobilen hvis dette var tilfelle.

For iPhone er det satt som standard at mobilen må registrere blikkontakt fra brukeren før den låses opp. Dette kan skrus av hvis man ønsker, men da må brukerne manuelt huke av for det i Face IDs innstillingsmeny.

Bekreftes på supportside

Google medgir på supportsidene til Pixel 4 at mobilen kan låses opp hvis noen andre holder den opp foran ansiktet, «selv om øynene dine er lukket». Videre skriver de at du bør oppbevare mobilen på en trygg plass, som bukselommen eller i en håndveske.

I en uttalelse til nettstedet The Verge kan man få inntrykk av at Google jobber med en løsning for å fikse problemet:

– Vi har ingen spesifikk uttalelse å komme med i forbindelse med fremtidige funksjoner. Men som med de fleste av våre produkter er denne funksjonen designet for å bli bedre over tid med fremtidige programvareoppdateringer.

annonse

Les også