Nyhet

Ny Instagram-app lar deg enkelt lage fjellstabile videoer

Du trenger ikke engang holde kameraet stille.

For fotografer kan bildenettstedet Instagram være en svært nyttig kanal for å vise frem mesterverkene dine til et stort publikum, og tjenesten utvides stadig med nye funksjoner som lar deg leke med bildene på flere måter.

Nå melder Instagram på bloggen sin om en ny applikasjon som retter seg mot timelapse-fantastene der ute. Funksjonen skal rett og slett gjøre det så enkelt som mulig å lage gode timelapse- og hyperlapsevideoer.

Foto: Instagram

Avansert bildestabilisering

Instagrams nye idé tar først og fremst sikte på å løse utfordringen knyttet til det å holde kameraet helt stille under timelapse-filming, noe som er en nødvendighet for å sikre en viss kvalitet på det endelige resultatet.

For å kompensere for den uunngåelige vibrasjonen som oppstår når man for eksempel filmer mens man går eller sitter i bilen, bruker den nye applikasjonen en avansert stabiliseringsteknologi som ifølge Instagram skal gi like jevne videoer som med bruk av kostbart utstyr.

Ulike avspillingshastigheter

Selskapet beskriver resultatet man vil oppnå som intet mindre enn «filmatisk», men for å finne ut hvor bra det faktisk fungerer bør man nok teste det selv. Den maksimale lengden på videoen man kan ta opp er 45 minutter, og man kan velge mellom flere ulike avspillingshastigheter for timelapse-videoen, hvorav den maksimale er på 12 ganger normal hastighet.

Applikasjonen er foreløpig kun tilgjengelig for Apple-enheter, nærmere bestemt enheter med iOS 7 eller nyere, og kan lastes ned fra App Store nå. Det er uvisst om det planlegges andre versjoner. For en demonstrasjon av hvordan de ferdige timelapse-videoene ser ut kan du sjekke ut videoen under.

Om du trenger inspirasjon finnes det mange timelapse-videoer på nettet: Denne fanger hele flyturen over Stillehavet »

Stabilization for Hyperlapse from Instagram from Instagram on Vimeo.

Les også
Sjekk den utrolige videoen av det mektige nordlyset
Les også
88 000 enorme bilder viser flyplassen fra nytt perspektiv
Les også
«Hyperlapse»-video fanger hele turen over Stillehavet
Les også
Slik har du nok aldri sett en solnedgang
Les også
Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige
annonse