Til hovedinnhold

– 97 prosent av nettverk blir hacket til tross for solid beskyttelse

Gode sikkerhetstiltak hjelper lite, ifølge undersøkelse.

lolloj/Shutterstock.com

Hacking ser ut til å være en form for kriminell aktivitet som det er svært vanskelig å bli helt kvitt, og til og med Symantec-sjefen har nå inntatt en lettere resignert holdning når det gjelder muligheten til å stanse angrep med virusprogrammer.

Nå kan nettstedet Ars Technica rapportere om en heller nedslående undersøkelse som kanskje kan bidra til å gjøre troen på tradisjonelle datasikkerhetstiltak enda svakere.

Nesten ingen er trygge

Undersøkelsen det er snakk om ble utført av sikkerhetsselskapet FireEye, som tidligere har avdekket blant annet kinesisk EU-spionasje og digre søppelpost-nettverk. Den gikk ut på å samle inn data fra mer enn 1600 bedriftsnettverk over en periode på seks måneder, fra oktober 2013 til mars i år.

Det Fireeye kom frem til var at hele 97 prosent av nettverkene opplevde en eller annen form for sikkerhetsbrudd, og det til tross for at samtlige av nettverkene benyttet seg av flere lag med beskyttelse, såkalt «defense in depth»-sikkerhet.

Beskyttelsen som nettverkene brukte omfattet både antivirusprogrammer, brannmurer og diverse andre systemer for å oppdage og forhindre innbrudd i nettverkene.

Mye sofistikert hacking

Blant sikkerhetsbruddene FireEye oppdaget var blant annet over 200 000 tilfeller av nedlastet, ondsinnet programvare og trafikk fra det som ble antatt å være over 35 000 botnet-servere.

Enda mer skremmende er det kanskje at rundt 27 prosent av bedriftene som ble overvåket av FireEye visstnok opplevde hendelser som tydet på at sofistikerte og profesjonelle kriminelle nettverk stod bak.

Hele FireEye-rapporten er tilgjengelig som PDF-fil om du er interessert i flere detaljer om undersøkelsen.

Det er også lett for vanlige forbrukere å bli hackere: 100 ble arrestert etter å ha brukt fjernstyringsprogram »

annonse