Tek.no

Nyhet

Femåring bestod eksamen hos Microsoft

Tidenes yngste sertifiserte Microsoft-proff.

Shutterstock
20 Nov 2014 06:00
annonse

«En skal tidlig krøkes» heter det ifølge et gammelt ordtak, og det må absolutt være gjeldende for fem år gamle Ayan Qureshi. Han har nemlig nylig bestått en eksamen hos Microsoft som er beregnet for IT-teknikere, eller de som ønsker å bli det, og kan med det kalle seg tidenes yngste sertifiserte Microsoft-proff.

Vil bli IT-tekniker når han blir stor

For den svært unge gutten bestod eksamen hos Microsoft med glans. Han måtte svare på en rekke spørsmål med svaralternativer, samt en del spørsmål relatert til et spesifikt scenario. Gutten selv sier at han syntes eksamen var vanskelig, men samtidig morsom.

– Den største utfordringen var å forklare det språket som brukes i slike eksamener til en femåring. Men han så ut til å forstå det og han har meget god hukommelse, forklarte faren til Ayan i et intervju med BBC.

Faren til Ayan skal visstnok være IT-konsulent, og følgelig er det lett å anta hvor interessen kommer fra. Gutten har allerede bygget sitt eget hjemmenettverk, og bruker rundt to timer daglig for å lære om operativsystemer og programvare. Vi regner da med at han kommer til å være godt rustet dersom han skal begynne å studere om 14-15 år.

annonse

Andre igjen gjør alt for å unngå eksamen:
Sendte inn bombetrussel for å slippe unna »

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også