Til hovedinnhold

Dette er de fem mest populære trådløse ruterne

Mange jakter etter ny ruter i disse dager.

August er sesong for innkjøp av ny ruter, noe vi ser av statistikken fra vår prissammenligningstjeneste Prisguide. Det har trolig sammenheng med at mange nye studentkollektiver etableres, og muligens det at vi nordboere nå trekker inn til nettbrettet og sofaen igjen – etter den solide sommerheten.

Skal du kjøpe ny ruter i dag har du veldig mange produkter og velge mellom, men om det er én ting du skal se etter er det at ruteren er av «ac»-typen. Bak de intetsigende bokstavene ligger det at ruteren har den nyeste trådløse standarden, som er betydelig raskere enn sine forgjengere.

Samtidig er det også nyttig at ruteren støtter en frekvens på 5 GHz, da det gjerne kan gi deg bedre ytelse – spesielt i tettbefolkede områder der forstyrrelsene er mange.

Bruker du noen få minutter til å stille inn ruteren når du setter den opp første gangen, kan du også få raskere trådløst nett »

Når du først setter opp ruteren bør du sikre den skikkelig:
Det er nemlig skremmende lett å cracke et trådløst nett »

Siden mange for tiden er på jakt etter en ny trådløs ruter, har vi satt sammen en oversikt over de fem mest populære modellene, uavhengig av type, akkurat nå – basert på statistikk fra Prisguide.

Den femte mest populære ruteren akkurat nå er D-links sylinderformede DIR-868L . Den har god ytelse takket være ac-nettverket den tilbyr, og kommer med en rekke nyttige funksjoner.

Prislappen lyder i dag på rundt 1100 kroner.

Finn beste pris på D-Link DIR-868L »

Les testen av D-Link DIR-868L »

4. Huawei E5776

På fjerdeplass finner vi det som ikke er en tradisjonell trådløs ruter, men snarere en lommeruter. Huawei E5776 er et 4G-modem med innebygget trådløs ruter. Dette er den eneste modellen på topp 5-listen uten ac-nett, men den har til gjengjeld en annen fordel.

Putter du et simkort i den vil den koble seg på telefonnettet, både 4G, 3G og 2G, for å så kringkaste dette nettet ut til dingsene dine. Det er kjekt å ha om du har dårlig nett der du bor, for eksempel på hytta.

Prislappen lyder i dag på rundt 1250 kroner.

Finn beste pris på Huawei E5776 »

Les testen av Huawei E5776 »

3. Linksys WRT1900AC

Første pallplass sikres av Linksys, og det er ikke snakk om noe mindre enn selskapets toppmodell – og således listens dyreste.

Også denne kommer med ac-nett, har god ytelse og mange spennende funksjoner. Den er dog veldig dyr, og da vi testet den valgte vi til slutt å ikke gi den en generell anbefaling.

Prislappen lyder i dag på rundt 2500 kroner.

Finn beste pris på Linksys WRT1900AC »

Les testen av Linksys WRT1900AC »

2. Asus RT-AC66U

På andreplass finner vi en av de første ac-ruterne som dukket opp på markedet. Til tross for at den ble lansert allerede i 2012 har populariteten holdt seg, og selges fortsatt.

Den leverer gode hastigheter, har nyttige funksjoner og en design som etter vår mening er blant de bedre på markedet.

Prislappen lyder i dag på rundt 1200 kroner, men før du eventuelt velger å kjøpe denne bør du kikke på førsteplassen.

Finn beste pris på Asus RT-AC66U »

Les testen av Asus RT-AC66U »

1. Asus RT-AC68U

For på førsteplassen finner vi nemlig en oppgradert versjon av AC66-U, nemlig AC68-U. Designen er akkurat den samme som før, men ytelsen er betydelig bedre.

Vi har testet ruteren, og alt i alt er den etter vår mening en skikkelig god pakke. Prisen er også relativt hyggelig; for 1400 kroner får du et solid produkt.

Finn beste pris på Asus RT-AC68U »

Les testen av Asus RT-AC68U »

annonse