Til hovedinnhold

– En firesifret kode gir ikke god nok sikkerhet

Denne roboten knekker et firesifret passord på under 20 timer ved prøving og feiling.

Mange låser Android-mobilen sin med en firesifret kode, selv om du kan bruke inntil 16 siffer. Nå har sikkerhetsforskerne Justin Engler og Paul Vines prøvd å vise hvor enkelt en slik kode kan knekkes ved å lage en fysisk robot som trykker alle kombinasjonene inn på skjermen.

Målet er å formidle hvor enkelt det faktisk er å bryte seg inn når koden bare har fire sifre. Sikkerhetsforskerne oppfordrer med dette spesielt bedrifter til å bruke lengre passord.

Billige komponenter

Forskerne har brukt 3D-printede deler, servomotorer, en mikrokontroller og et billig webkamera, ifølge TheVerge. Dette havnet på tilsammen 200 dollar, tilsvarende 1181 norske kroner etter dagens kurs.

Med det kan en firesifret kode knekkes på under 20 timer. Hvis du i stedet bruker en sekssifret kode vil det samme ta over to måneder. En firesifret kode har 10 000 forskjellige kombinasjoner, mens det er 1 000 000 kombinasjoner når du tar i bruk et par sifre ekstra.

Heldigvis er det ofte ekstra sikkerhet mot prøving og feiling på denne måten. En minibank sluker kortet etter noen forsøk, og et PIN-låst SIM-kort vil be om en åttesifret PUK-kode dersom du taster feil PIN-kode tre ganger.

(Kilde: theverge.com)

annonse