Nyhet

Hasselblad med fullformat speilrefleks

Kommer neste år, lover Hasselblad-sjefen.

Denne bomben slapp Hasselblad-sjefen Dr Larry Hansen på dagens pressekonferanse. Det kjente svenske selskapet, kjent for sine ekstremt gode - og dyre - systemkameraer har sett en bekymringsfull utvikling i at 65% av Hasselblad-eiere for 15 år siden var ikke-profesjonelle, mens så godt som alle som eier et Hasselblad-kamera av nyere dato er profesjonelle. Dette ønsker de å endre på.

Det skal fremdeles satses på luksus, lover de, og det beste av det beste, men de skal slippe fotoutstyr som man ikke trenger å være proff fotograf for å kunne finansiere, het det på dagens pressekonferanse, hvor også kompaktkameraer ble nevnt som noe som kommer med Hasselblad-logo til neste år.

Det de først og fremst skulle kunngjøre i dag, var imidlertid at et samarbeid med Sony er inngått, og dette samarbeidet vil resultere i at også Hasselblad skal komme med speilløse systemkameraer til Sonys NEX-system.

Hasselblad Lunar med brunsvart skinngrep.

Hasselblad kaller sitt system - eller kamera (det er litt uklart) - for Lunar, og det første kameraet ser ut til å være basert på Sony Nex-7 i større eller mindre grad.

Les vår Test av Sony Nex-7

Brosjyren om Hasselblad Lunar kan du laste ned fra Akams server i PDF-format.

Hasselblad Lunar med grep i karbonfiber.

Hasselblad Lunar skal kunne bestilles i ulike utførelser, som for eksempel tre ulike farger av karbonfiber, flere ulike tresorter, og ulike farger av italiensk skinn.

Noen pris på herligheten fikk vi ikke av Hasselblad, men vi forventer at det blir en god del dyrere enn Sonys tilsvarende.

I bildekarusellen nedenfor finner du det vi har av bilder og konsepttegninger av Hasselblad Lunar. Mer informasjon kan du også finne på hasselblad-lunar.com.

Les også
Fikk du med deg dette?
annonse