Til hovedinnhold

Snart har mer enn 500 millioner telefoner NFC

Vokser med stadig nye bruksområder.

Visa

NFC-teknologien som gir muligheter for kjapp og enkel tilkobling og utveksling av små datamengder, er revolusjonen som har blitt varslet haugevis av ganger. Nå ser den faktisk ut til å bli virkelighet.

I løpet av de neste tolv månedene vil antallet mobiler med NFC overstige 500 millioner, ifølge en ny undersøkelse fra ABI Research publisert av cellular-news.com. Av disse 500 millionene vil 285 millioner bli solgt i løpet av de kommende månedene.

Les også: NFC-betaling kommer neste år

Endelig allemannseie

Det betyr at NFC-teknologien endelig er i ferd med å bli allemannseie. Det er flere år siden teknologien først dukket opp, og underveis har det sett mørkt ut for den flere ganger – bruksområdene har manglet.

Teknologien blir stort sett koblet mot mobilbetalinger og digitale nøkler til alt fra hotellrom til biler og garasjer. Mobilbetaling har så langt ikke tatt av i de mest pengesterke markedene, og uten andre bruksområder har NFC-teknologien blitt nedprioritert av telefonprodusentene.

Nye bruksområder

Det siste året har mange produsenter satset hardt på teknologien likevel, og brukt den på nye måter. I dag kan NFC brukes til å koble til Bluetooth-høyttalere, å utveksle visittkort eller til å veksle mellom ulike lydprofiler på telefonen, for å nevne noe.

– Nå fins det ingen vei tilbake for NFC. Det har vært håndsettene vi har ventet på, og neste år vil det være en halv milliard av dem i forbrukernes hender. Frem til nå har banker og andre tjenestetilbydere avventet situasjonen i stedet for å være med på å drive markedet fremover selv. Det har alltid overrasket meg at de ikke ønsket å ta førersetet for dette markedet, forklarer John Devlin fra ABI Research.

Les også: Slik fungerer mobilbetaling med NFC (Amobil.no)

Med på kjøpet

I dag får du NFC med på kjøpet i telefoner fra Samsung, LG, Sony og BlackBerry, for å nevne noen. Foreløpig ser det ut til at Telenor og DNB vil være først ute med betalingsløsninger for teknologien her på berget. I mellomtiden kan den altså nå brukes til mye annet rart.

– Enkelt sagt har mobilprodusentene vært innovatører og gjort nytte av enkelheten NFC tilbyr når mennesker, enheter og nærmiljø skal samhandle. Dette er ikke bare mobilteknologi; PC-er, høyttalere, TV-er og spillutstyr, og annen vanlig husholdningselektronikk bruker NFC i stadig større grad, fortsetter Devlin.

Les også: NFC-satsning til 200 millioner kroner

(Kilde: cellular-news.com)

Mer om
annonse