Til hovedinnhold

Nå er Windows 8 større enn Apples operativsystem

Microsofts nyeste går forbi alle versjoner samlet.

Shutterstock/143139307

Selv om Microsofts nyeste operativsystem Windows 8 har fått blandet kritikk, vokser bruken av det likevel jevnt og trutt. I sommer gikk Windows 8 forbi Windows Vista, og nå er det Apple som kan må se seg forbigått.

Selv om bruken av operativsystemet ikke akkurat har skutt i været, blir altså utbredelsen stadig større. Nå viser nye tall fra analysebyrået Net Applications at Windows 8 sikrer seg 7,41 prosent av operativsystemenes markedsandeler for august.

Forbi OS X

Ved inngangen til august hadde det snart ett år gamle operativsystemet 5,4 prosent, noe som betyr at det gikk opp med to prosentpoeng i løpet av én måned.

Selv om både Windows 7 (45,63 prosent) og Windows XP (33,66 prosent) ligger milevis foran, kan Windows 8 skryte av å ha gått forbi Apples samlede OS X-verker. Apple-brukerne utgjør 7,3 prosent av det skrivebordsbaserte OS-miljøet, mens Windows 8 sniker seg foran med 0,11 prosent mer.

Nettbrett som gjelder

Apple kan likevel trøste seg med at Apple dominerer på nettbrettmarkedet. Mange mener nemlig at det er dette som er av mest betydning i det lengre løp, ettersom PC-markedet er katastrofalt dårlig for tiden.

Windows 8.1 kommer 17. oktober, og denne storoppdateringen lover brukerne mer skreddersydde valgmuligheter og diverse andre funksjoner. Om dette vil hjelpe Microsoft med å spise seg mer inn på nettbrettmarkedet, gjenstår å se.

Lyst til å teste ut nye Windows 8?
Nå kan absolutt alle laste ned Windows 8.1 »

Foto: Net Applications

(Kilder: Net Applications via Apple Insider)

annonse