Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S5 kan være avslørt

Mystisk modell dukket opp i ytelsestest.

Kārlis Dambrāns / Flickr

Ryktene om Samsungs neste flaggskip på smarttelefonfronten, Galaxy S5, har begynt for lengst. Hittil har vi blant annet hørt at den potensielle telefonen kan droppe plasten og gå over til et metalldeksel, men nå kan enda mer informasjon være avslørt.

Hittil har de fleste av ryktene vært ganske lite detaljerte, og det er usikkert hvor troverdige kildene er. Nå har det imidlertid dukket opp en ytelsestest som kan gi oss litt mer informasjon om hvordan Galaxy S5 vil komme til å bli.

Fra testprogrammet. Klikk for større versjon.Foto: Android Authority.

En ytelsestest på GFXBench.com har nemlig avdekket en mobil med nummeret SM-G900S, og flere medier spekulerer i om ikke dette kan være Samsung Galaxy S5. Det er langt fra sikkert at Samsung-mobilen med dette modellnummeret virkelig er en S5 – men heftige spesifikasjoner tyder på at det er snakk om en toppmodell.

Stooor oppløsning

Rapporten fra benchmarkprogrammet forteller at skjermoppløsningen på SM-G900S er på hele 2560 x 1440 piksler, også kjent som Quad HD eller 2K. En Quad HD (QHD)-skjerm har fire ganger så mange punkter som en HD-skjerm (720p), derav navnet.

Samsung har tidligere sagt at de vil lansere produkter med en pikseltetthet på 560 punkter per tomme i 2014. Med 2560 x 1440 piksler betyr det en skjermstørrelse på 5,25 tommer. Samsung Galaxy S4 har en skjermstørrelse på 5 tommer, og ved å redusere tykkelsen på rammene rundt skjermen litt vil det være mulig å øke skjermstørrelsen til 5,25 tommer i Galaxy S5 uten at telefonen behøver å bli særlig større.

Kan få Snapdragon 805

Ytelsestesten viste videre systembrikken Snapdragon 800, klokket til 2,5 GHz. Dette er imidlertid over det som skal være makshastigheten på Snapdragon 800; 2,3 GHz. Det kan derfor hende at benchmarkprogrammet ikke har klart å identifisere prosessoren riktig – og at det i virkeligheten er snakk om en Snapdragon 805-brikke. Dette er en helt ny brikke fra Qualcomm, og den første mobile prosessoren som har støtte for Ultra HD – også kalt 4K – på systemnivå. Med Snapdragon 805 skal det blant annet være mulig å vise 4K både på mobilskjermen og på en TV samtidig.

Her kan du lese mer om Snapdragon 805 »

S5 har imidlertid vært ryktet å ha et 64 bits Exynos-brikkesett, men Übergizmo skriver at dette kan være en utgave beregnet på andre markeder.

Ingenting er offisielt ennå, så det gjelder å ta det hele med en klype salt og ha tålmodighet til Samsung eventuelt kommer med en egen kunngjøring en gang i framtiden.

S5 kan få ny kamerateknologi:
Isocell og flere megapiksler skal gi bedre mobilbilder »

(Kilde: Android Authority, Übergizmo)

annonse