Til hovedinnhold

Nvidias monsterkort er like rundt hjørnet

Selskapet bekrefter lanseringsdatoen i Norge.

Nvidia
Ole Henrik Johansen

Grafikkgigantene Nvidia og AMD har i en årrekke kjempet om hvem som har det kraftigste skjermkortet på markedet. Per dags dato er det AMDs tokjernekort Radeon R9 295X2 som er kongen på haugen, men Nvidia har allerede lansert sitt motsvar til AMDs nye flaggskip, i form av GeForce Titan Z.

Til Hardware.no bekrefter Nvidia nå at deres nye toppmodellen deres, Titan Z, skal komme i butikkhyllene den 29.april, altså allerede til neste uke. Dog er det ikke kjent hvor mange kort det totalt er snakk om eller nøyaktig hva det skal koste.

Ingen billig fornøyelse

Skal du sikre deg et eksemplar av Nvidias nye monsterkort, må du trolig belage deg på å svi av over 22 000 kroner. Nvidia har nemlig tidligere sagt at det skal koste 3000 dollar i USA. Sammenlignet med AMDs toppkort Radeon R9 295X2, som koster deg rundt 12 000 kroner i skrivende stund, legger tilsynelatende Titan Z seg på nesten det dobbelte i pris. Sett opp et varsel i Prisguide, så får du beskjed når den norske prisen er bekreftet.

For pengene du legger på bordet får du i praksis er to komplette GeForce Titan-kort, kombinert under ett og samme tak. Enn så lenge er ikke alle spesifikasjoner kjent rundt den nye kraftkaren, men det vi vet er at det er snakk om to GK110-grafikkprosessorer som sammen får 12 GB med minne å jobbe med.

Ellers får du hele 5760 CUDA-kjerner, som gjør at du får et kort som skal klare å hanskes med oppgaver som krever mye datakraft – for eksempel fysikksimulering. Det betyr også at kortet ikke nødvendigvis kun er myntet på spillere.

I motsetning til sin vannkjølte konkurrent velger Nvidia å gå for en tradisjonell løsning med vifter for å kjøle det enorme kortet ved hjelp av luft.

Har du noen gang lurt på hvordan et skjermkort fungerer?
Her kan du lese vår guide som forklarer deg alt du trenger å vite (Ekstra) »

annonse